Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

De kip en het Einder

13-05-2014 Sascia Vos

Stadserf RoodNoot het idyllisch stukje land met  boerderij en dieren, bevindt zich tussen Utrecht-stad en de oprukkende Vinex-wijk Leidsche Rijn. Hier is deze week de groepsexpositie De Kip en de Einder te zien met beeldende kunst, performances en theater.

Van 11 t/m 18 mei 2014 presenteren LUCY en Rood|Noot ‘De Kip en de Einder’, een manifestatie van beeldende kunst, performance en theater bij Stadserf Rood|Noot, een oude boerderij op de grens van Utrecht en Leidsche Rijn. De mix van nieuwe vergezichten en de nostalgie van dit laatste restje aarde omgeven door asfalt en steen staat centraal in dit project.

Het contrast tussen verleden en toekomst staat centraal in De Kip en de Einder. Herinneringen en heimwee botsen hier met vernieuwingsdrang en toekomstperspectief. De Kip en de Einder gaat ook over het verlangen naar iets nieuws, zonder het vertrouwde te willen loslaten. Of over een nieuw begin in een vinex-wijk, die gebouwd is op Romeinse geschiedenis. Het contrast tussen verleden en toekomst is niet per definitie scherp en schrijnend, de deelnemers aan De Kip en de Einder tonen dat beide uitersten ook een vruchtbare combinatie kunnen zijn.

Gedurende een week zijn er de presentaties te zien van Arjen Boerstra, Jasmin Moeller en Beatrice Puijk, Liesbeth Touw, Jolijn de Wolf, Elise 't Hart, Wouter van Veldhoven, Richtje Reinsma, Ger van Oort, Peter Kolpa en Kirsten Roosendaal. T/m 18 mei 12-18 uur, entree 4 euro. Oude Vleutenseweg 33, Utrecht

De afbeeldingen bij deze tekst zijn foto's van het werk van Liesbeth Touw (kleine symbool in de agenda), Arjen Boerstra (hierbovenaan de tekst); en hieronder: Wouter van Veldhoven (met geluidsinstallatie: "Compositie voor Oude Spullen No. 3"), Jasmin Moeller en Beatrice Puijk (met hun Callcenter "In Outbound") en Arjen Boerstra aan het schilderen van ouderwetse stadse idylles.

Arjen Boerstra
Arjen Boerstra

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl