Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

DE UITSPRAAK

26-01-2014 Mister Motley

Voor het paleis van Justitie in Arnhem staat een prachtige asymmetrische vitrine. Vroeger werden hier aankondigingen van zittingen op gepubliceerd. De vitrine is vrij toegankelijk voor iedereen. Het is een historisch object, dat zeer de moeite waard is om te behouden voor de stad. 

Justitie heeft de vitrine opgeknapt en vervolgens is Plaatsmaken door initiatiefnemer Thielo Weber benaderd een passend concept te bedenken om de vitrine een herbestemming te geven. De gedachte hier achter is dat het een mooie en onverwachte plek is om met beeldende kunst de aandacht op de vitrine te vestigen. In 2014 zal Plaatsmaken hier vijf opeenvolgende tentoonstellingen inrichten. Er worden kunstenaars benaderd die een bijzondere kijk hebben op passende thema’s als rechtspraak, straf of berouw. Het werk wordt vervolgens op groot formaat in de ateliers van Plaatsmaken geprint. 

Plaatsmaken heeft voor 2014 vijf opeenvolgende tentoonstellingen gepland onder de titel DE UITSPRAAK. Rinke Nijburg is de eerste in de reeks. De kunstenaars die worden benaderd, hebben een bijzondere kijk op thema’s als rechtspraak, straf en berouw. 

Paleis van Justitie
Walburgstraat 2-4
6811 CD Arnhem

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl