Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

IF PAINTING TENDS TO EXPAND; Cecilia Rebergen

13-05-2014 Sascia Vos

De randvoorwaarden van een schilderij, dat is wat Cecilia Rebergen recentelijk heeft onderzocht. In Db's hangen haar opgerekte en ingesnoerde schilderijen.

Het is geen grote tentoonstelling (er zijn 5 grote en kleine werken te zien) en de expositieruimte (bar) geeft de schilderijen van Cecilia Rebergen niet alle ruimte om tot hun recht te komen. Toch is het interessant om te zien wat deze kunstenaar die in 2013 aan de HKU afstudeerde heeft gedaan. Met spanbanden heeft zij haar doeken ingedrukt en andere zijn met hydraulische pompen juist weer uitgerekt. De geschilderde doeken zelf tonen abstracte gelaagde patronen, die soms doen denken aan de ramen in een flat en dan weer aan steigers. Naar eigen zeggen zocht Cecilia de randvoorwaarden van het doek op en probeerde zij het schilderij als object te herdefi├źneren. Dat is zeker gelukt, de vervormde doeken hebben een sculpturaal karakter en zouden eigenlijk van de wand af moeten komen en in de ruimte tentoongesteld moeten worden.

De expositie van Cecilia Rebergen "IF PAINTING TENDS TO EXPAND" is nog t/m 17 mei dagelijks van 12 uur tot 24 uur te zien, Cab-rondom 100, Utrecht

 

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl