Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Mijn Derde Land en Levende Fantasieën

18-11-2013 Mister Motley

Wat zoek je in een thuis en hoe beleef je de eigen verbeelding? Deze vierde editie van 'Salon der Imaginaire Kunsten' is een theatrale en actieve avond met gesprekken met dappere dromers die hun fantasie in de realiteit bouwden: van Rotary tot Ruigoord. De fantasieën komen tot leven met theater, muziek en verhalenvertellers middenin de tentoonstelling 'Mijn Derde Land'. 

Salon van de Imaginaire Kunsten 4: Levende Fantasieën - Zaterdag 23 november om 20:30 uur

De laatste salon gaat over de dilemma’s van het 'Derde Land'. Na rondgedwaald te hebben door de verschillende oorden, blijven er vragen. Wat zoek je in een 'Derde Land' en hoe beleef je de eigen verbeelding? Hoe bescherm je een land zonder grenzen en hoe houd je een ommuurde plaats open? De laatste salon is een theatrale en actieve avond, waar de fantasie van de bezoekers tot leven komt dankzij performances en gesprekken met dappere dromers die hun eigen 'Derde Land' in de realiteit bouwden: van Rotary tot Ruigoord. In een gesprek met de heterotopisten en het publiek komen de fantasieën tot leven met theater, muziek en verhalenvertellers die de beeldende kunst in de tentoonstelling in een ander licht plaatsen. Organisatie i.s.m. White Rabbit Theater.

De tentoonstelling Mijn Derde Land - 19 oktober t/m 1 december

In de tentoonstelling 'Mijn Derde Land' reizen we af naar een land dat bestaat tussen verbeelding en werkelijkheid: een imaginaire bestemming als toevluchtsoord voor de mens. Met als uitgangspunt het gedicht Contragewicht van Gerrit  Komrij.
Is de 21ste-eeuwse mens een verstekeling; ontheemd van de plaats waar hij vandaan komt en vervreemd van de plek waar hij is? Nu globalisering een feit is, vormen geografisch begrensde plaatsen niet langer de basis voor identiteit. Waar zijn wij nog thuis? Met deze vraag in het achterhoofd geven de kunstenaars in de tentoonstelling vorm aan het 'Derde Land' waar Komrij over schreef, gewapend met één van de weinige zaken die we altijd bij ons hebben: de eigen verbeelding.

Agnieska Kurant, Archive of Phantome Islands, 2011
Agnieska Kurant, Archive of Phantome Islands, 2011

Jennifer Tee, Falling Feathers (White), 2009
Jennifer Tee, Falling Feathers (White), 2009

Kunstenaars: Agnieszka Kurant, Camille Henrot, Charles Avery, Constant Nieuwenhuys, Fiona Tan, Jennifer Tee, Jonathas de Andrade, Jorge Méndez Blake, Marcius Galan, Mira Sanders, Pablo Bronstein, Paloma Bosquê, Ryan Gander, Shilpa Gupta, Shirin Neshat, Simon Fujiwara, Tomás Saraceno.

Bezoek de website voor meer informatie.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl