Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

THIS IS A TAKEOVER

28-11-2013 Mister Motley

Vier kunstenaars kapen van 23 november tot en met 15 december het operatiegebouw van het voormalig Amsterdamse Burgerziekenhuis. Marije Vermeulen, Marieke Coppens, Annegret Kellner en Cindy Moorman nemen ieder een weekend de ruimte over met een solotentoonstelling en gastoptredens.

Op zaterdag 23 november is de tentoonstelling THIS IS A TAKEOVER van start gegaan. In het eerste weekend heeft Marije Vermeulen met een speciaal voor outLINE ontworpen muurschildering de ruimte veranderd in een wervelende carrousel van kleur en patronen. Het weekend daarop (30 nov - 1 dec) worden bezoekers meegenomen in een werk over tijd, samenhang en controle van Marieke Coppens. December vorig jaar vond Coppens een legerparachute op de stoep van een advocatenkantoor in Amsterdam. Dit was de aanleiding tot een nieuw werk. Vervolgens (7 – 8 dec) overwoekert het herbarium van Annegret Kellner outLINE. Planten worden vacuüm verpakt, in cement gegoten, geborsteld en geperst, geknipt en uitgedroogd. Het Plantenasiel (Rachelle Klaassen) gaat met bezoekers in gesprek over hun ervaringen met gestorven planten en vertaald deze verhalen ter plekke in tekeningen. Cindy Moorman sluit THIS IS A TAKEOVER af met een performance (14 dec). Met een koor van 30 zangers zal ze een moment van tijdelijk verdwijnen creëren.

Op zondag 15 december om 19.00 uur sluit de serie tentoonstellingen af met een diner. Tijdens het diner zal een lezing worden gegeven en de mogelijkheid zijn om met de kunstenaars over de presentaties van gedachten te wisselen. U kunt een plek aan de tafel reserveren door een mail te sturen naar: dinner@thisisatakeover.com. Kosten zijn 20 euro per persoon.

Marieke Coppens
Marieke Coppens

Annegret Kellner, Your Everlasting Odour
Annegret Kellner, Your Everlasting Odour

Annegret Kellner, Big Island

Annegret Kellner, Big Island

Voor meer informatie, bezoek de website van de tentoonstelling, of de website van outLINE.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl