Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Type/Dynamics

10-01-2014 Mister Motley

Naar aanleiding van het verschijnen van het proefschrift van Frederike Huygen over de grafisch ontwerper, fotoboekpionier, art director, docent, kunstbestuurder en omgevingskunstenaar Jurriaan Schrofer (1926-1990) presenteert het Stedelijk in samenwerking met LUST de tentoonstelling 'Type/Dynamics'.

Het Stedelijk Museum nodigde het Haagse bureau LUST uit om deel te nemen aan deze expositie vanwege hun expertise op het gebied van presenteren met niet gebruikelijke media van grafische vormgeving. LUST werd verzocht een werk te maken dat reageert, speelt met en aansluit op het werk van Schrofer met gebruik van de allernieuwste media. Zijn werk oogt dynamisch en lijkt te zijn vormgegeven op de computer, maar stamt in feite nog uit het pre-digitale tijdperk – alles is met de hand ontworpen. Voor LUST is de computer een onmisbaar gereedschap en onderzoek naar de toepassingsmogelijkheden van nieuwe media en technologieën een bron van inspiratie.

In zaal 0.29 wordt het werk van Jurriaan Schrofer getoond en in zaal 0.28 de installatie van LUST.

Type/Dynamics zaalopname. Foto's: Gert Jan van Rooij

Amsterdam / Stedelijk Museum: Jurriaan Schrofer - 'Type / Dynamics', tevens een installatie van bureau LUST, te bezichtigen t/m 9 feb 2014. Bezoek de website voor meer informatie.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl