Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Winter exposities in Diepenheim

05-12-2013 Mister Motley

Op zaterdag 14 december zullen bij Kunstvereniging Diepenheim twee exposities worden geopend, waar onder andere het werk van Miek Zwamborn en Bettina Krieg te zien zullen zijn.

Miek Zwamborn zal in het hoofdgebouw van de Kunstvereniging een aantal ruimtelijke installaties realiseren, gebaseerd op een gevonden herbarium uit 1864,  dat indertijd is samengesteld door een anoniem echtpaar op huwelijksreis. De installaties verhalen over hun herinneringen, de entourages waarop deze betrekking hadden, hun liefde voor elkaar en de liefde voor het verzamelen van planten.

In de installatie neemt Zwamborn diverse werken van andere kunstenaars op,  waardoor bepaalde ‘herinneringen’ en ’gebeurtenissen’ uit de reis worden belicht. Werken van Sjoerd Buisman,Ton Zwerver, Koen Hauser, Yeb Wiersma, Rutger Emmelkamp, Anna Geene, Herman de Vries en enkele stukken uit museumcollecties zoals een serie bezoarstenen, een versteende bliksemschicht en een wandelend blad zullen onderdeel zijn van de tentoonstelling.

Miek Zwamborn
 

Drawing Centre Diepenheim

De in Berlijn werkzame kunstenares Bettina Krieg zal als artist in residence in Diepenheim verblijven om haar expositie in het Drawing Centre vorm te geven. Naar aanleiding van een zeer opvallende publicatie in het internationale tekenmagazine FUKT is zij gevraagd om een solotentoonstelling te maken tijdens haar verblijf. Haar werken bestaan vaak uit duizenden inktlijnen die samen een beeld vormen, en waarin nieuwe werelden worden gecreëerd. Geïnspireerd door de omgeving van Diepenheim zal zij een tekeningeninstallatie maken, direct op de muren van het Drawing Centre.

Tijdens de opening van de expositie in het Drawing Centre zal het 12e Tekeningencahier gepresenteerd worden. Hierin is een groot deel van de door Krieg in Berlijn gemaakte tekeningen te zien. Daarnaast komt er in het cahier een overzicht van de tentoonstellingen die afgelopen twee jaar in Drawing Centre Diepenheim zijn getoond.

Bettina Krieg

De opening van de exposities is op 14 december en begint om 15:00 uur in Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1. De exposities zullen te zien zijn tot en met 2 maart. Voor meer informatie, bezoek de website.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl