Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

X10

24-11-2013 Mister Motley

Beeld is van en voor iedereen. Toch is werk kopen niet voor iedereen weggelegd. Een galerie is eng, prijzen zijn hoog en het werk vaak onbegrijpelijk. Beelddragers antwoordt met de tweede editie van X10 (keer tien).

Tien maanden lang vroeg Beelddragers iedere maand een talentvolle maker zijn of haar inspiratie te delen. Allemaal met dezelfde opdracht: vertel een verhaal over wat jou inspireert en maak er een beeld bij. Beelddragers interviewt de makers, schrijft hun verhaal op en brengt ze alle tien samen in de groepsexpositie X10. In de expo toont én verkoopt Beelddragers de beelden in combinatie met verhaal voor €50,- in een oplage van 30.

Dennis Duijnhouwer, Adriana Bogdanova, Thijs Zweers, La Bolleur, Thomas van Linge, Father Futureback, Ola Lanko, David de Jong, Dayna Casey en Roselien Beerten gingen dit jaar voor Beelddragers op zoek naar een verhaal. Allen zijn ze veelbelovend, talentvol en inspirerend. Het medium en de uitwerking waren vrij, de uitkomst iedere keer anders. 10 verrassende verhalen en 10 nieuwe beelden die daaruit voort zijn gekomen. Het beeld komt tot leven doordat je als kijker het verhaal erachter kent. Zodat je begrijpt  waar inspiratie vandaan komt en met nieuwe ogen naar hetzelfde beeld kijkt. Van imitatie Delfts Blauw, tot een verdwenen Rockefeller telg. Van een onbegrijpelijke unificatietheorie, tot een apetrotse Nollywood acteur. Kom, kijk, lees, koop en raak geïnspireerd X10.

Lab Bolleur, Untitled (composition in red)
Lab Bolleur, Untitled (composition in red)

Thomas van Linge, Elementary
Thomas van Linge, Elementary

Ola Lanko, Bluish-white
Ola Lanko, Bluish-white

Dayna Casey, Determined Distraction
Dayna Casey, Determined Distraction

Thijs Zweers, Michael's Dream
Thijs Zweers, Michael's Dream

Opening expo: donderdag 28 november / 18:00 - 22:00
Open: vrijdag 29 nov en zaterdag 30 nov, zondag 1 dec / 12:00 - 17:00
Locatie: Toren / Overhoeksplein, Amsterdam-Noord (naast Eye)
Voor meer informatie, bezoek de website.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl