Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

ZomerExpo 2014

05-12-2013 Mister Motley

ZomerExpo 2014 inschrijving geopend: Beeldende kunst in de schijnwerpers

De vierde editie van ZomerExpo zet de kunst letterlijk in de schijnwerpers. Bij de grootste landelijke beeldende kunsttentoonstelling met open inschrijving in het Gemeentemuseum Den Haag staat dit jaar het thema Licht centraal. De organisatoren Stichting ArtWorlds en het Gemeentemuseum Den Haag nodigen iedereen die kunst maakt uit om werk aan te melden voor de voorrondes. Schaalmodellen zijn dit jaar ook welkom. ZomerExpo zoekt kunstenaars met lef en met een uitvindersgeest. Kortom: iedereen kan meedoen.

 
Thema Licht
De weergave van het licht fascineert kunstenaars al eeuwenlang en heeft geleid tot schitterende werken. Licht is zintuigelijk,ongrijpbaar, vluchtig, en tegelijk onmisbaar en constant. Het betekent ook iets dat weinig weegt. Licht is een magisch begrip voor kunstenaars, het spelen met evenwicht en de zoektocht naar de juiste balans. Hoe laat u licht terugkomen in uw werk?

Nieuw in de tentoonstelling: schaalmodellen en maquettes
Licht, energie en kunst gaan hand in hand bij deze tentoonstelling. ZomerExpo is op zoek naar kunstenaars met een uitvindersgeest die de toekomst willen vormgeven. Schetsen en ontwerpen van uitvoerbare constructies zijn welkom. Dat kunnen bijvoorbeeld bruggen, gebouwen of energieopwekkende objecten zijn.
 
Traditionele en eigentijdse printtechnieken 
Bestaat uw werk uit meerdere oplages en is het daardoor betaalbaar? Heeft u een bijzonder printtechniek, of bent u een van de pioniers die de 3D-printer gebruikt? Laat uw print zien tijdens de voorrondes van de ZomerExpo.
 
Schrijf u nu in op www.zomerexpo.nl!
Gevestigde en niet-gevestigde kunstenaars vanaf zestien jaar kunnen zich met maximaal drie kunstwerken inschrijven. De tentoonstelling is van 29 mei tot en met 31 augustus 2014 in het Gemeentemuseum Den Haag. De kosten voor deelname bedragen €30 per kunstwerk. De gekozen werken, maken kans op diverse stimuleringsprijzen.
 
Verkooptentoonstelling
Alle gekozen kunstwerken van de tentoonstelling Licht worden te koop aangeboden. 30% van de verkoopprijs gaat naar Stichting ArtWorlds. De werken worden met foto, tekst en prijzen opgenomen in een begeleidende catalogus. 
 
Juryrondes in Arnhem, Amsterdam en Leidschendam.
De keuze is anoniem. Alleen de zeggingskracht van het werk telt. De jury bestaat onder andere uit: curatoren, galeriehouders, cultureel ondernemers, kunsthistorici en kunstenaars. De voorrondes zijn op: zaterdag 22 maart, in Eusebiuskerk, Arnhem, zaterdag 5 april in Loods 6, Amsterdam en op zaterdag 12 april in de St. Joseph Opifexkerk in Leidschendam. AVRO Kunstuur doet verslag van de voorrondes.

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl