Maurits de Bruijn

Om de hete brij

15 augustus 2019

‘In de tijd dat je niets doet gebeurt eigenlijk heel veel.’
– Lernert & Sander

De hoogzomer is het seizoen bij uitstek voor lummelen, uitstellen, afstellen, om de hete brij draaien, aanmodderen en lanterfanten. Mister Motley eert deze periode dan ook met een ode aan de verveling. Vandaag raden we je aan al je taken inclusief voorgenomen Netflix-marathon uit te stellen. Verroer je niet en staar naar een selectie video’s uit de serie Procrastinators (2011) waarin de hyperesthetische beelden van duo Lernert & Sander net zo loom vooruit kruipen als de ontboezemingen van Cindy Hoetmer, Job van Bennekom, Coco Schrijber, Arjan Ederveen, Micha Wertheim, Alex Klaassen en Frank Houtappels. Zij vertellen namelijk hoe het echte uitstellen en nietsdoen moet gebeuren.

‘Er is nog helemaal niks en er moet iets komen. Ik … zou … eerlijk gezegd nu al een glas witte wijn kunnen drinken, maar dat doe ik natuurlijk niet. Echt niet.’ – Scenarist Frank Houtappels
Video of The Procrastinators – episode 1

‘Momenteel ben ik heel erg bezig met mijn iTunes-bibliotheek. Ik kwam erachter dat ik drie mappen heb die allemaal jazz heten, dus dan probeer ik daar één map van te maken die jazz heet.’ – Cabaretier Micha Wertheim
Video of The Procrastinators – episode 5

‘Om twaalf uur ’s nacht kun je echt heel goed columns schrijven. Maar dan dacht ik ik ben toch wel heel erg moe. Dus ging ik eerst een uurtje slapen.’ – Schrijver Cindy Hoetmer
Video of The Procrastinators – episode 11

Volgende week vervolgen we deze serie met Coco Schrijber, Job van Bennekom, Arjan Ederveen en Alex Klaassen.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later