Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Tendens

 • Bevrijding van een Introvert

  In 2020 zal de redactie van mister Motley weer een nieuwe reeks Tendens artikelen publiceren. Tot die tijd wordt er maandelijks één archiefstuk uit de Serie Tendens (die samengesteld werd door Lietje Bauwens en Heske ten Cate) opnieuw gepubliceerd. Vandaag het artikel 'Bevrijding van een introvert' van Peter en Pjotr uit 2016.

  Ik twijfel over het woord schuld maar als iemand schuldig is aan mijn vele pseudoniemen, dan is het Doris, mijn basisschool juf uit 1973. Met alle goede bedoelingen schreef ze na de kerstvakantie in blokletters WELKOM op het bord, gevolgd door mijn naam. Mijn naam bestaat uit vijf letters, waarvan Doris – een grijzige wollen trui- er twee verkeerd had. Het was van een vergelijkbare impact wanneer je Peter in Pjotr zou veranderen. Twee letters: een ander personage.  

 • Levenskunst als handelswaar

  In 2020 zal de redactie van mister Motley weer een nieuwe reeks Tendens artikelen publiceren. Tot die tijd wordt er maandelijks één archiefstuk uit de Serie Tendens (die samengesteld werd door Lietje Bauwens en Heske ten Cate) opnieuw gepubliceerd. Vandaag het artikel 'Levenskunst als handelswaar' van Thijs Lijster uit 2017.

  “Wees gewoon jezelf”, zo luidt het advies dat we regelmatig gevraagd en ongevraagd te horen krijgen. Maar blijkbaar is het nog niet zo gemakkelijk om gewoon jezelf te zijn. Boekwinkels zijn tot de nok gevuld met ‘zelfhulpboeken’ over hoe we gelukkig kunnen worden door te mediteren, te reizen, op te ruimen, af te vallen of door al deze dingen juist niet te doen. Je kan bijna geen tijdschrift openslaan of er staan tips in over hoe je moet zoeken, zijn of worden wie je bent. De filosoof Alain de Botton heeft zelfs een School of Life opgericht, waar je kunt leren om een betere partner, ouder, minnaar, kortom een gelukkiger mens te worden. 

  Je kan bijna geen tijdschrift openslaan of er staan tips in over hoe je moet zoeken, zijn of worden wie je bent.