Mister Motley heeft een boek gemaakt. Koop hier 'Dit is een vertaling'.

Tendens

  • Een era van extractie - In gesprek met Lara Almarcegui en Emily Eliza Scott

    Tussen 20 juli en 31 augustus 2020 werkt Mister Motley met een alternatieve zomerplanning binnen het thema ‘buiten’. Dit artikel werd in februari 2019 voor het eerst gepubliceerd en vandaag delen wij het opnieuw.

    In de aanhoudende zoektocht naar grondstoffen worden de mijnen steeds dieper en de economisch gedreven kennis steeds minder transparant. Ik sprak met kunstenaar Lara Almarcegui en academicus en voormalig US park ranger Emily Eliza Scott over de praktijk van Lara en de materialen die ten grondslag liggen aan de constructies van steden en de economie. Daarbij vroegen wij ons af: van wie is de grond onder onze voeten?

  • Bevrijding van een Introvert

    In 2020 zal de redactie van mister Motley weer een nieuwe reeks Tendens artikelen publiceren. Tot die tijd wordt er maandelijks één archiefstuk uit de Serie Tendens (die samengesteld werd door Lietje Bauwens en Heske ten Cate) opnieuw gepubliceerd. Vandaag het artikel 'Bevrijding van een introvert' van Peter en Pjotr uit 2016.

    Ik twijfel over het woord schuld maar als iemand schuldig is aan mijn vele pseudoniemen, dan is het Doris, mijn basisschool juf uit 1973. Met alle goede bedoelingen schreef ze na de kerstvakantie in blokletters WELKOM op het bord, gevolgd door mijn naam. Mijn naam bestaat uit vijf letters, waarvan Doris – een grijzige wollen trui- er twee verkeerd had. Het was van een vergelijkbare impact wanneer je Peter in Pjotr zou veranderen. Twee letters: een ander personage.