Jan Hoek

10 meest vernieuwende kunstwerken uit de kringloopwinkel

28 januari 2015

Mijn vader is onlangs naar vinex-wijk Leidse Rijn verhuisd (weliswaar niet in een vinex-huis). Ik mocht twee weken op zijn huis passen terwijl hij op vakantie was. Omdat ik nooit in vinex-wijken kom was dit voor mij dan weer een vrij exotische vakantie. Terwijl ik de hond van mijn vader uitliet, liep ik tegen één van de attracties van Leidse Rijn aan: een gigantische grote kringloopwinkel. 

Met extra aandacht bekeek ik de kunstafdeling: een nieuw schilderij voor het nieuwe huis van mijn vader leek me een mooi kado. Bovendien zag ik hier meer vernieuwende kunst dan ik had aangetroffen als ik naar de Biënnale van Venetië was gegaan. Vaak voor niet meer dan 1 euro. Deze 10 kunstwerken waren mijn lievelings:
1: Een pittoresk snelweglandschap voor boven de bank. Veel meer van deze tijd dan het traditionele natuurlandschap of een zonsondergang.
2: In dit schilderij komen de Afrikaanse schilderstijl en de Nederlandse schilderstijl samen. Geen Afrikaanse vrouwen met vazen op hun hoofd, maar blanke punkmeisjes met blauw haar die bossen asperges op hun hoofd dragen.
3: De nieuwe Mondriaan.
4: Een beertje in een plasje bloed.
5: De nieuwe Jeff Koons
6: Het lijkt misschien door een kind gemaakt, maar als je goed kijkt zie je dat hier een eclectische multiculturele gangbang gaande is.
7: Ik hoop dat dit werk uit een nog verder onontdekte fotoserie komt vol andere vrouwen die trots een schilderij aan de camera tonen.
8: Misschien een tikkeltje luguber, omdat je toch erg het gevoel hebt dat deze kinderen van een iets te vroeg overleden kind is, maar daarom juist zo extra vernieuwend en spraakmakend.
9: Kerk zonder ramen en deuren.
10: Deze hangt nu boven de bank van mijn vader.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later