
Van een University of the Arts naar een Pluriversity of the Arts – in geprek met Jeanne van Heeswijk
Els Cornelis en Catelijne de Muijnck spraken met studenten, docenten, wetenschappers, denkers en makers over hoe de Kunstschool van de Toekomst eruit zou kunnen zien. Het resulteerde in elf interviews waarin onderwerpen aan bod komen als sociale rechtvaardigheid, gedekoloniseerde curricula en inclusieve pedagogiek, maar ook: omgangsvormen, methodologieën, waarden, machtsstructuren en het schoolgebouw. Mister Motley publiceert vandaag een van de stukken uit die reeks, een gesprek met kunstenaar Jeanne van Heeswijk.

Hoe kun je als kunstenaar wegblijven van gentrificatie en bijdragen aan een gezonde stad?
Stellen dat de kunstenaar aanstichter is van gentrificatie is niet juist, individuen hebben weinig invloed op die grote, complexe processen van stedelijke ontwikkeling. Maar dat de creatieve klasse, en dus ook kunstenaars, invloed hebben op hoe een stadsdeel zich ontwikkelt valt ook niet te ontkennen. Dat is een gegeven en een invloed die je ook kan inzetten als kunstenaar, zeker als je werkt aan participatieve projecten binnen een gemeenschap of stadsdeel.

‘Durf politiek te dromen’ – in gesprek met Jeanne van Heeswijk
Beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk is al drie decennia internationaal actief als kunstenaar. In wisselende collectieve vormen werkt ze vaak…

Kunst als een manier om thuis te komen
HOME #1 – receptenboekKunstenaar Narges Mohammadi was afgelopen februari te gast in Mister Motley’s podcast Kunst is Lang. Ze is…