
Maika Garnica
Maika Garnica maakt eigenhandig objecten die het midden houden tussen beelden en instrumenten. Ze zijn vaak van keramiek, en worden door Maika in een performance tot leven gewekt. Door ze te bespelen, ontstaat er een klanklandschap van tot dan toe onbekende geluiden.

De ontzettende onvoorspelbaarheid van het hart – in gesprek met Coralie Vogelaar
Met een open, niet veroordelende blik en vol experimenteerdrift benadert Coralie Vogelaar haar speelveld: de ruimten waar mens en technologie elkaar ontmoeten. En dat zijn nogal wat ruimten, die lang niet zo helder af te bakenen zijn als we denken.

Rietveld Review(ed), videoportretten van recent afgestudeerde kunstenaars (deel 2)
In een reeks videoportretten, gemaakt door Luuk Heezen en Rik Lauwen, tonen recent afgestudeerden van de Gerrit Rietveld Academie hun afstudeerwerk uit 2021. De komende maand publiceert Mister Motley wekelijks drie van deze videoportretten. In dit tweede deel bespreekt Natasja Wagendorp het werk van Mica Pan, Jun Ortega en Karly Gerharts.

Toine Horvers
Toine Horvers was te gast in Kunst is Lang. Al ruim 40 jaar maakt hij performances, en in de loop der jaren is er meer taal en schrijfwerk bij gekomen: na de uitvoering worden performances op een feitelijke manier omschreven, of hij probeert in taal te vangen hoe de wolken in de lucht voorbij glijden. In zijn meer recente opvoeringen, speelt de combinatie van woord en beweging een rol. Toine draait bijvoorbeeld om zijn eigen as, en roept de namen van de windrichtingen op het moment dat hij in die windrichting gedraaid staat.

Verkenning van nabijheid in het Nxt Museum
Hoe ziet nabijheid eruit in een wereld vol technologie? De tentoonstelling ‘Shifting Proximities’ onderzoekt hoe technologische ontwikkelingen leiden tot nieuwe vormen van aanwezigheid en verbondenheid.

Wat het water te zeggen heeft
Door het afstudeerwerk van de kunstacademies van dit jaar stroomde het water, Persis Bekkering zag overal weelderige waterwezens, fantasievol of juist confronterend realistisch, en vroeg zich af: Wat hebben we tegenwoordig met water?

Leopold Emmen
Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst is bescheiden. Daarom maakt mister Motley samen met presentator Luuk Heezen sinds november 2015 het radioprogramma Kunst…

Geluiden uit de middenklasse
De titel van dit artikel is een vertaling van ‘Sounds from the middle-class’, een hoofdstuk uit het monografische essay ‘How…

Een verzameling van afstudeer podcasts 2020
Door de huidige COVID-19 maatregelen zijn de afstudeershows dit jaar minder toegankelijk dan voorgaande jaren. Veel academies hebben daarom gezocht…

De aftakeling van het lichaam zorgt óók voor een nieuwe waarneming – een interview met Marten Hendriks
Het idee dat experiment en vernieuwing enkel bij de jonge kunstenaar te vinden is, lijkt in onze hersenen geprogrammeerd. Om…

‘Wanneer land de basis vormt van betekenis, is groei een gekke obsessie’ – in gesprek met Chihiro Geuzebroek
Op woensdag 22 april is filmmaker en klimaatrechtenactivist Chihiro Geuzebroek te gast in het online lunch event dat mister Motley…

‘We hebben geen gebrek aan gebruiken’ – Een interview met Bert Scholten
Ik heb een voorliefde voor kunstenaars die kunst in de breedste zin van het woord opvatten. Mensen die struikelen over…

Espen Sommer Eide — The Waves
Het geluid overweldigt me nog voor ik de deur van Marres open. Het hele gebouw zindert, trilt en beweegt. Een…

De alternatieve Top 2000
Nu het einde van 2019 definitief nadert, de versierde kerstbomen al een beetje gaan hangen en de champagneglazen nog nét niet…

Ohrenspitzengefühl
Wilma Sütö bezocht de opening van de huidige tentoonstelling ‘a click or a whistle’ van Vibeke Mascini en Elise ‘t Hart…