
Zoeken terwijl je er al bent – over het werk van Eugenie Boon op Art Rotterdam
Eugenie Boon (1995, Willemstad) volgt in 2022 een begeleidingstraject bij Nest in Den Haag. Een van de onderdelen is dat ze dit jaar exposeert op Art Rotterdam. Bij de entree van het Van Nelle fabriek terrein is haar nieuwe werk The Pawns that Wandered in Promised Land (2022) te zien. Een bordspel dat gaat over het beloofde land en hoe wij mensen daar naar zoeken terwijl we er volgens Boon vaak al in zijn beland.

De Holocaust is niet voorbij – over Kunst na Auschwitz in Kunstmuseum Den Haag
Maurits de Bruijn bezocht de tentoonstelling Kunst na Auschwitz in het Kunstmuseum Den Haag en trof het nog altijd shockerende werk aan van twee holocaustoverlevenden en kunstpioniers.


‘We zijn allemaal kunstenaars, we moesten iets doen’ – in gesprek met Sophia Bulgakova
Op donderdag 3 maart organiseren kunstenaar Sophia Bulgakova en The Grey Space in Den Haag een inzamelingsactie voor Oekraïne. Lieneke Hulshof sprak met Bulgakova over deze actie, het werk van de deelnemende kunstenaars en de reden waarom het belangrijk is om juist nu de Oekraïense cultuur aan de wereld te laten zien.

Meryem Slimani
Meryem Slimani was te gast in Kunst is Lang. Ze is fotograaf en legde voor het project Umi haar 67-jarige moeder Najate vast in hippe outfits: een bonte mix van streetwear, traditionele Marokkaanse kleding, knalroze hakken, jurken in tijger- of slangenprint en steeds een hoofddoek in bijpassende kleuren. Het zijn vrolijk stemmende foto’s, waarvan er één is opgenomen in de zogenaamde Eregalerij van de Nederlandse Fotografie in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam




Antonio José Guzman
Antonio José Guzman was te gast in Kunst is Lang. Zijn werk ontstaat vanuit post-koloniaal onderzoek, waarin hij vaak een verbinding maakt met de plekken uit zijn eigen familiegeschiedenis. Zo onderzoekt hij op dit moment de transatlantische, koloniale geschiedenis van de kleur indigo.

Rabi Koria
Rabi Koria was te gast in Kunst is Lang. Hij maakt tegeltableaus: panelen van keramische tegels, die hij beschildert. Ze zijn gebaseerd op eeuwenoude tegels uit Syrië. Op de tableaus staan figuratieve elementen, zoals landschappen met traditionele verdwijnpunten, bloemen in een pot, een onweersbui boven zee, vermengd met abstracte elementen.

Dit is voor de straat, dit is voor ons
A Funeral For Street Culture in Framer Framed …

Quintus Jan Telting was een denker – over zijn werk in de Surinaamse school
Eén dag voor de coronasluiting schoot ik aan het eind van de middag (“ik kom volgende week wel terug”) bij…

In gesprek met Saodat Ismailova – Tegen ‘onzichtbare’ kennis kun je niet vechten
Voor deze interviewreeks gaan Elsbeth Dekker, onderzoeker van (dans)archieven en koloniaal erfgoed, en Robbie Schweiger, als slavist en kunsthistoricus verbonden…

‘Door je in te leven in het verhaal van de ander, kan je jezelf vinden’ – in gesprek met Thabi Mooi
Theatermaker Thabi Mooi richt zich niet alleen op theater maar ook tekst, muziek, film en audio krijgen een plek in…

Eugenie Boon
Eugenie Boon onderzoekt met haar schilderijen, performances en installaties de relatie tussen Curaçao en Nederland. In haar werk wil ze […]