Wieke Teselink

AKI Finals

29 juni 2016

De eindexamenexpositie van AKI Enschede opende vrijdagmiddag 24 juni. Op zaterdagochtend voelt de academie nog wat leeg en verlaten. De meeste afstudeerders genieten waarschijnlijk nog na van het Finals feestje van gisteravond. Voor bezoeker aan de eindexamenexpositie zijn er een vijftal locaties te bezoeken. Veel werk is te zien bij de AKI, Tetem Kunstruimte en 21Rozendaal. Onderstaand een fotoverslag van de werken die het meeste aanspraken.  
De kleurrijke installatie van Bibi Spaans mag je betreden met fluffy sloffen. Mensachtige figuren zonder armen, met bolle buik, kleine mensbeeldjes van brons, bollen met poppenbeentjes en een muur met vele schetsen. Een, niet zo serieus en vrolijk werk waarvan je gaat glimlachen.   
Een animatiefilm van Stephanie Nypels – ‘We’re all branches of the same three’Ilona BanninkEen ruimte vullende installatie van Silvia Schlömer, wederom mogen de schoenen uit. Met je blote voeten door het zand en over het tapijt. Niet overal is het werk even overtuigend, maar het werk schuurt en wekt een boel vragen op.Silvia SchlömerSilvia Schlömer
Christopher Bohlen bouwde een soort grot, onderkomen, hut. Op de muur bij binnenkomst en op de vloer zijn tekens te vinden. Een schrift dat hij zelf ontwikkelde en dat het idee van het betreden van een bepaalde cultuur versterkt. Binnen zijn er meer overblijfselen van deze cultuur te vinden. Lachen noemt Bohlen noemt de buitenkant typische AKI trash. De buitenkant is echt dienend aan de binnenkant. 
Christopher BohlenJoan VeermanJoan VeermanIn het Medialab van Tetem is het werk van Heidi Horsturz te zien. Een overload aan flitsende beeldschermen.Heidi HorsturzEsmay Groot KoerkampSilke in ‘t Veld

De eindexamenexpositie is te zien tot en met 3 juli. Op maandag tot en met vrijdag zijn de locaties te bezoeken van 11.00 tot 20.30 uur, in het weekend van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Het meeste werk is te zien in de wijk Roombeek: bij de AKI, Tetem Kunstruimte en 21Rozendaal. Daarnaast is het werk van de afstudeerders door de hele stad te zien in verlichte borden.

Klik hier voor meer informatie 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later