Mister Motley

Alex de Vries in gesprek met kunstenaars

Interview
5 maart 2014

Zondag 16 maart gaat Alex de Vries in gesprek met Eli Content, Joanneke Meester en Irene van de Mheen, de kunstenaars van de tentoonstelling ‘Wahlverwandtschaft’ bij Teekengenootschap Pictura.

Schilderen is voor Eli Content essentieel in zijn manier van leven, het is vorm geven aan zijn bestaan, aan zijn joods zijn. De joodse cultuur vertegenwoordigt voor hem een denkwereld en niet een verzameling ‘folkloristische’ verschijnselen. Teksten uit de joodse traditie, maar ook literatuur en gedichten vormen zijn bron van inspiratie.

Joanneke Meester verwierf internationale bekendheid met het pistooltje dat ze maakte van haar eigen huid. Maatschappelijk bewustzijn staat nog steeds centraal in haar recente, op tekst gebaseerde werk. Haar installaties en collages zijn een zoektocht om de gelaagdheid en complexiteit van taal in beeld te vangen en dichter bij antwoorden te komen op existentiële vragen rond geweld, identiteit en het dagelijks leven.

Irene van de Mheen maakt intiem werk op papier en monumentale site-specific installaties waarbij het intuïtieve en speelse karakter van de kleine tekeningen zoveel mogelijk bewaard blijft. Daarbij verkent ze de mogelijkheden en grenzen van het tekenen. Het is een visueel onderzoek naar de relatie tussen de architecturale ruimte en het platte vlak.

De tentoonstelling is nog te zien t/m 6 april.

Kunstenaarsgesprek met Alex de Vries
zondag 16 maart, 15.00 uur

Teekengenootschap Pictura
Voorstraat 190-192
3311 ES Dordrecht

www.pictura.nl

Foto’s: www.trendbeheer.com

Eli Content
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later