Irene de Craen

Amateur Magazine

30 mei 2015

‘Done with a fuck you attitude and a big heart.’ Zo zeggen de makers van Amateur Magazine, een onafhankelijk kunstenaarstijdschrift uit Zwitserland over urban art, design, DIY cultuur en streetwear, hun tijdschrift te maken.

Voor de makers van het tijdschrift lijkt er geen definitie van de term amateur te zijn gebaseerd op opleiding, expositie, hoeveel geld iemand er mee verdient of hoeveel tijd iemand er aan besteedt. Het tijdschrift is een uiting van de passie van amateurs: ‘The term ‘amateur’ reflects a voluntary motivation to work as a result of personal passion’, staat er op een van de eerste bladzijden. En deze passie spreekt natuurlijk in het bijzonder van straat- en graffitikunstenaars voor wie de wereld het canvas is. Amateur Magazine gaat dus niet zozeer over kunst, maar veel meer over een levensstijl.
Opvallend is dat alle kunstenaars die geïnterviewd zijn in het nummer vertellen dat ze van kinds af aan al tekenen, er altijd mee bezig zijn geweest en het altijd zullen blijven doen, ongeacht de reacties of acceptatie van anderen.

Naast de interviews staat er niet veel tekst in het tijdschrift. Geen lange artikelen dus, maar vooral veel beeld en interessante beeldende experimenten. Zoals een spread die gemaakt wordt door drie kunstenaars: een kunstenaar maakt een tekening dat in het midden van de pagina gaat. Deze tekening gaat naar twee afzonderlijke kunstenaars die aan de hand hiervan ieder een illustratie maken. Het geheel wordt in het blad samengevoegd. En dit is dan het resultaat:
Amateur Magazine draagt zijn naam in de meest positieve zin van het woord. Met passie en toewijding. Een heel hip tijdschrift dus (zelfs de advertenties zien er cool uit) waarvan de huidige, achtste editie volgens de website van Amateur Magazine de dikste is tot nu toe. Dat belooft wat.

Het volgende nummer dat begin oktober uit komt zal een special over New York zijn. Kijk voor meer informatie op Amateur Magazine.
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later