Steun hier het nieuwe seizoen van de radiopodcast Kunst is Lang.

Image

Beeldverslag SISTAAZ OF THE CASTLE

17-01-2016 Mister Motley

Op zaterdag 16 januari presenteerden fotograaf Jan Hoek en mode ontwerper Duran Lantink hun project Sistaaz of the Castle in een catwalkshow tijdens de Fashion Week Nederland. 

Het project begint in Zuid Afrika waar de twee kunstenaars in contact komen met transgender sekswerkers die hun leven op een geheel eigen manier vormgeven, omdat ze verstoten zijn uit de samenleving. De lokale sekswerkersorganisatie S.W.E.A.T. gaf Jan Hoek en Duran Lantink de mogelijkheid om kennis te maken en samen te werken met hun transgender supportgroep Sistaazhood. Voor dit project zoomen Hoek en Lantink in op zes meisjes die ze daar ontmoet hebben: Coco (25), Cleopatra (23), Sulaiga (30), Gabby (29), Flavinia (33) en Joan Collins (57).Hoek maakte foto’s van de meisjes, hun leven en hun outfits. Veel van hen zijn dakloos en leven onder een brug naast het kasteel van Kaapstad. De foto’s fungeren als het lookbook voor de collectie van Lantink. De ontwerper zag parallellen tussen zijn eigen werkwijze en de creativiteit van de meisjes, die met gevonden kledingstukken prachtige outfits maken. Lantink maakt zelf ook gebruik van verschillende recyclemethodes en collagetechnieken. 

De samenwerking resulteert in een fenomenale collectie kleren en schoenen, persoonlijke verhalen, foto's en prachtige androgyne modellen. Een beeldverslag:

Pakken door Bonne Reijn
Pakken door Bonne Reijn

fotografie: Peter Stigter
fotografie: Peter Stigter

Goodiebags
Goodiebags

De fotoserie is tot en met 20 januari in FOAM Fotografiemuseum Amsterdam te zien. 
Een gelimiteerde serie fan shirts zijn vanaf 21 januari t/m 4 februari te koop bij Concrete Store Amsterdam, spuistraat 250 Amsterdam. 
Op de radio vertelt Jan Hoek over dit project

Ook adverteren op mistermotley.nl? Stuur dan een mail naar maurits@mistermotley.nl