Redactie

This Art Fair 2016

28 december 2016

Gisteren opende This Art Fair Amsterdam een kunstbeurs in de Beurs van Berlage. Er zijn fingerlicking good works van onder andere Gijs Frieling, maar ook buitenissige werken, gemaakt van koffie, WC papier of badkamertegels:

Mayra Sergio heeft een installatie gemaakt met koffie. Het donkerbruine poeder lijkt nog donkerder te worden door de witte ruimte waar het in is gelegd. Sergio bouwt letterlijk met koffie en door de attributen en de plaatsbepaling daarvan wordt er een narratief laten zien dat langzaam in elkaar valt hoe langer er naar het werk gekeken wordt.
Mayra Sergio

 


Danielle Lemaire De speelsheid waarmee Lemaire wisselt van medium blijft aantrekkelijk. Ze verkoopt eigen platen, laat een klein ronddraaiend sculptuur zien en aan de wanden hangen tekeningen en schilderijen. Toch hoef je als toeschouwer niet te wennen aan al deze verschillende facetten aangezien ze allemaal precies representeren waar Lemaire voor staat; het vertellen van kleine verhalen die vaak dat laten zien wat we met ons blote oog niet vangen, maar wat wel in onze geest bestaat, het metafysische. 
Danielle LemaireDanielle LemaireDanielle Lemaire

De kleine keramieken sculpturen van Guido van Amelsfoort zijn in al hun smoezeligheid een feest voor het oog. 
Guido van AmelsfoortGuido van Amelsfoort

Suzie van Staaveren heeft in de binnenkomsthal een indrukwekkend sculptuur aan het plafond hangen. Ringen die iedereen herkend uit de gymzaal, maar die in deze context met de felle belichting en hoge plaatsing iets mytisch krijgen. Daarnaast laat ze ook nog een paar kleinere werken zien bij de stand van Heden Den Haag. 
Suzie van StaaverenSuzie van Staaveren, Heden Den Haag

Christin Mussa 
Christin MussaChristin Mussa

Ali Zanjani gebruikt voor zijn werk archief materiaal. In zijn serie ‘Just Between Us’ staat het mannelijk lichaam centraal. Door de archiefbeelden van een bokswedstrijd uit de context te halen en de aandacht te vestigen op de houdingen van mannelijke lichamen wordt er een verhaal vertelt over liefde, kwetsbaarheid en erotiek.
Ali Zanjani

In de laatste zaal staan veel bezoekers op het midden van de vloer te bellen. Boven hen hangt in blauwe oplaascijfers een telefoonnummer. De installatie van Allard Medema is bijzonder omdat dit het enige kunstwerk is op de beurs dat je kunt ervaren zonder daar fysiek aanwezig te zijn. 
Allard Medema

Het werk van Arash Fakhim is experimenteel en springt daarom in het oog. De felle kleuren, de totaal diverse materialen en de groffe werkwijze maken zijn werk spannend. Het gaat Fakhim om het produceren. ”Iedereen maakt dingen, of dit nu stoeptegels of kinderen zijn. We zijn hier om te produceren en daar draag ik mijn steentje aan bij”. 
Arash FakhimArash FakhimArash Fakhim

This Art Fair Amsterdam is nog tot en met a.s. vrijdag te bezoeken in de Beurs van Berlage. Klik hier voor meer informatie. 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later