Heske ten Cate

Beeldreportage Amsterdam Art Fair 2015

28 mei 2015

“Nu Amsterdam door de heropening van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum weer het culturele centrum van Nederland is geworden, mag een kwaliteitsbeurs voor hedendaagse kunst niet ontbreken. Ik heb niets tegen andere beurzen, maar ik wil terug naar een Amsterdamse kunstbeurs waar kwaliteit en internationale uitstraling voorop staan en waar zowel de ervaren kunstkenner als de beginnende verzamelaar zich thuis voelt en ontdekkingen doet”, sprak Wim van Krimpen tijdens de opening.

Stedelijk Museum directeur Beatrix Ruf opende de beurs officieel. De beurs is verdeeld over drie verdiepingen: beneden is een sculpturen-tentoonstelling ingericht in een schitterende industriële setting, op de eerste en tweede verdieping presenteren ruim 40 galeries kunstwerken. De sfeer is gemoedelijk. Een dag ervoor reden de auto’s nog af en aan met kunst in de achterbak de kunsthal binnen, nu staan er vrouwen in kaki met champagne en mannen met bordeauxrode broeken. Onder het sjieke schoeisel zijn de remsporen van dik rubber nog waarneembaar. Het is heet en bedrukt, maar de woorden van van Krimpen kunnen beaamt worden. In de voormalige Citroëngarage aan het Stadionplein is iets interessants aan de hand. Internationaal is de beurs niet pur sang, al ademt het grootstedelijkheid uit. Op twee galeries na komt iedereen uit Nederland, voornamelijk Amsterdam, maar juist dat is er ook prettig aan. Het is hiermee een duidelijk en mooi overzicht van wat er leeft in de Nederlandse galeriewereld en waar de toekomst naartoe gaat, want opmerkelijk is de uitgebalanceerde mix tussen vertrouwde kunstenaars en de nieuwe garde. 
Meschac Gaba, Lumen Travo GalleryOscar PABÓN, Martin van ZomerenPieter Paul Pothoven, Dürst Britt and MayhewPieter Paul Pothoven, Dürst Britt and MayhewRob Birza, Willem Baars en dame in kakiRiette Wanders, Francis Boeske ProjectsFrank Ammerlaan, Upstream GalleryMaison the Faux, Flatland gallery, galerie dame in creatie van Maison the FauxMartin Brandsma, Johan Deumens GallerySander Uitdenhaag, Johan Deumens Gallery (20 seconden tekeningen van het Tashen boek van van Gogh)Sander Uitdenhaag, Johan Deumens Gallery (20 seconden tekeningen van het Tashen boek van van Gogh)Olga Balema, Galerie Fons WeltersDavid Jablonowski, Galerie Fons WeltersDavid Jablonowski naast een David Jablonowski, Galerie Fons WeltersRenzo Martens, Galerie Fons WeltersNick van Woert, Grimmherman de vries, ArtaffairsAlexandra Crouwers, lhGWRGalerie opstelling Juliette JongmaLieven Hendriks, Francis Boeske ProjectsKoen Doodeman, PS ProjectspaceBonno van Doorn, Boetselaer NispenBob Eikelboom, Boetselaer NispenCharlotte Schleifert, AkinciCharlotte Schleifert fotografeert haar Charlotte Schleifert, AkinciAnne Wenzel, AkinciRenie Spoelstra, Ron MandosNynke Koster, TorchTjebbe Beekman, Stigter en van DoesburgRory Pilgrim, Andriesse EyckMarliz Frencken, Ornis A. GalleryC.A Wertheim, Cokkie SnoeiHan van WeteringHeel mooi remspoor voor altijd in de tegels geprint (ze hadden heel hard staan boenen, maar dit ging niet meer weg)Wim van Krimpen en Beatrix Ruf openen de beursToen ooit de garage open ging
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later