Mister Motley

Beeldverslag SISTAAZ OF THE CASTLE

17 januari 2016

Op zaterdag 16 januari presenteerden fotograaf Jan Hoek en mode ontwerper Duran Lantink hun project Sistaaz of the Castle in een catwalkshow tijdens de Fashion Week Nederland. 

Het project begint in Zuid Afrika waar de twee kunstenaars in contact komen met transgender sekswerkers die hun leven op een geheel eigen manier vormgeven, omdat ze verstoten zijn uit de samenleving. De lokale sekswerkersorganisatie S.W.E.A.T. gaf Jan Hoek en Duran Lantink de mogelijkheid om kennis te maken en samen te werken met hun transgender supportgroep Sistaazhood. Voor dit project zoomen Hoek en Lantink in op zes meisjes die ze daar ontmoet hebben: Coco (25), Cleopatra (23), Sulaiga (30), Gabby (29), Flavinia (33) en Joan Collins (57).Hoek maakte foto’s van de meisjes, hun leven en hun outfits. Veel van hen zijn dakloos en leven onder een brug naast het kasteel van Kaapstad. De foto’s fungeren als het lookbook voor de collectie van Lantink. De ontwerper zag parallellen tussen zijn eigen werkwijze en de creativiteit van de meisjes, die met gevonden kledingstukken prachtige outfits maken. Lantink maakt zelf ook gebruik van verschillende recyclemethodes en collagetechnieken.

De samenwerking resulteert in een fenomenale collectie kleren en schoenen, persoonlijke verhalen, foto’s en prachtige androgyne modellen. Een beeldverslag:Pakken door Bonne Reijnfotografie: Peter StigterGoodiebags

De fotoserie is tot en met 20 januari in FOAM Fotografiemuseum Amsterdam te zien.
Een gelimiteerde serie fan shirts zijn vanaf 21 januari t/m 4 februari te koop bij Concrete Store Amsterdam, spuistraat 250 Amsterdam.
Op de radio vertelt Jan Hoek over dit project

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later