Mister Motley

Beschilderde huizen bekijken

12 februari 2014

Vanaf september 2013 werkten meer dan 30 kunstenaars op uitnodiging van sociaal-ontwerpcollectief Tante Netty aan het beschilderen van sloophuizen in Woensel-West. Het resultaat: drie straten waarin tientallen huizen omgetoverd zijn tot kunstwerken. Deze week (tot 21 februari) zijn de kunstwerken nog te bezichtigen rondom de Edisonstraat in Eindhoven, daarna wordt het huizenblok afgehekt en gereed gemaakt voor sloop.

In de wijk Woensel-West worden een flink aantal arbeiderswoningen gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Om te voorkomen dat  buurtbewoners maandenlang tegen dit troosteloze décor aankijken, nodigde Tante Netty jonge lokale en internationale designers, kunstenaars en dichters uit om een gevelontwerp te maken. De dichtgeplankte gevels rondom de Edisonstraat worden zo een imposant canvas voor kunst en design.

Uit de vele inzendingen – van onder meer kunstenaars, fotografen, dichters en schrijvers, schilders en grafisch ontwerpers – zijn in totaal zo’n 31 spannende gevelontwerpen geselecteerd. In de afgelopen weken en maanden zijn deze ontwerpen op de gevels van verschillende huizen in de Edisonstraat, Jan van der Bildtstraat, Stephensonstraat, Reamurstraat en Groenewoudseweg (het gebied Sloopfase 1) verschenen.

Deelnemers zijn: Ives St.Covert en Sjem Bakkus, de brugklas van Commanderij College Gemert, Lukedaduke en Klim van de Laarschot, Readytorumble, YMP en Hidde Kleinhesselink, Studio Tour, Bruce Tsai, Gato, Beware collectief (Reus, Rola, Gato), Joris van Akkerveeken, Vincent Huibers en Emil van de Wijst, Chaim Beckers, Thomas Trum, Dwaalhaas, Joscha Weiand, Veka Vek, Don Carotte, Marc Coolen en Notch Johnson, PuffPuff, Anan Striker, Griet Menschaert, Spielerei | Johan Moorman, 1e jaars van St Lukas Eindhoven, Frank van Hoorn, Luuk Wezenberg, Peter Winkel en Elske van Lonkhuyzen, Narcoze, Notch Johnson, Bouke Bruins, Mark Coolen en de Rockcity Rollers.

De huizen liggen allemaal rondom de Edisonstraat, op loopafstand van Tante Netty. Op de website van Tante Netty vind je een plattegrond van alle kunstwerken. 

Meer informatie: www.tantenetty.nl
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later