Boris de Beijer

Boris de Beijer: Uit de ruimte

Online tentoonstelling
29 juli 2017

Normaliter moet ik gasten die bij mij thuis komen er van overtuigen dat het stuk roest dat ik ze in hun hand duw al miljoen, misschien wel miljarden jaren door de ruimte gezweefd voordat het met ongekende kracht en geweld op de aarde terecht is gekomen. De reacties daarop zijn naar mijn mening wat aan de bescheiden kant. Een stukje uit de oneindigheid waarvan niemand weet waar het vandaan is gekomen of hoe het er daar uitzag: Wie zal het weten? Ik mag daar zelf graag over fantaseren. Ik heb er voor gekozen om niet enkel ruimte objecten te laten zien, maar juist een gevarieerd overzicht van objecten waar ik mij dagelijks in mijn slaap- en woonkamer mee omring. Deze objecten vormen bron van inspiratie voor het werk dat ik doe als vormgever, vandaar dat ik ze heel dichtbij me houd. Van sommige objecten die ik voor Mister Motley heb uitgekozen geloof ik zelfs dat ze bepaalde krachten hebben, terwijl ik doorgaans niet geloof dat een stukje kristal om je nek dragen kan helpen bij het overwinnen van een hernia. De krachten waar ik het over heb, heb ik zelf aan ze toegekend. Meestal vanwege het bijzondere verhaal dat er achter schuilt, de vreemde plek waar ik ze gevonden heb, of de vreemde functie die ze ooit misschien hebben vervuld. In de selectie vind je o.a: een groot stuk meteoriet uit Rusland genaamd ‘Sikhote Alin’, Een antiek boek over ruimtevaarttechnologie afkomstig uit Duitsland, maar van ver vòòr de tijd dat ruimtevaart mogelijk werd, een blikken maanglobe die tijdens de koude oorlog vaak op de bureaus van wereldleiders te vinden was, medisch gereedschap, 2 zelfgemaakte objecten en een piramide vormige presse-papier met kristallen er in. met dank aan Ninette Schostack Photography & Terra Incognita Amsterdam.

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later