Mister Motley

De Gekkenkrant

12 februari 2014

Tentoonstelling “De Gekkenkrant” bestaat uit werk van bijna dertig kunstenaars, die een exemplaar van “De Gekkenkrant” toegestuurd kregen met de vraag daar met beeldend werk op te reageren. Dit leverde een enorme diversiteit aan materiaal op: schilderijen, tekeningen, foto’s, video’s, performances, aangevuld met verhalen en ervaringen.

De Gekkenkrant is een uitgave uit de jaren ’70, begin jaren ’80 van de vorige eeuw. Het was een periodieke spreekbuis van patiënten die in de psychiatrie waren opgenomen, in samenwerking met kritische betrokkenen. De jaren ’70 waren ook de tijd van de strijd tegen medicijnen en elektroshocktherapie. Het was de tijd van de antipsychiatrie.

De weekendtentoonstelling is open op 22 en 23 februari 2014 van 12.00 – 17.00 uur in de MAAS artist residence aan de Graafseweg 183a in Nijmegen. Op zondag 23 februari is er om 16.00 uur een teken-performance van George Meertens. Van 17.00 uur tot 19.00 uur is de afsluiting met een performance van Liesje van den Berk en een woord van Just de Wijs (voorzitter GGNet-Art), onder het genot van een drankje en een kommetje soep.

Zie ook: www.maasartistresidence.nl
De GekkenkrantGedachte, Gabi RetsHorror Vacui, Salwa JabllZonder titel, Marcel BorsZonder titel, Monique VegterDos Perros, Pam Emmer
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later