Redactie

Derk Thijs en Coen van Ham in Kunst is Lang

28 september 2016

Woensdagavond 28 september zijn Derk Thijs en Coen van Ham te gast in de uitzending van Kunst is Lang. 

‘Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

———————————————————————————————————
Coen van Ham maakt elke ochtend een klein gedichtje, over de poezie van objecten: een rietje, een ballon, een biertje, ze kunnen allemaal onderwerp worden van zijn gedichtjes. 

Derk Thijs maakt kleurrijke schilderijen, vaak een combinatie van kleurvlakken en basale symbolen. Die symbolen zijn op haast kinderlijk wijze geschilderd, en doen denken aan figuren zoals Karel Appel en Paul Klee schilderde. Ook lijkt er in veel van zijn doeken geen centraal aandachtsgebied te liggen, het ontbreekt vaak aan een element dat nadrukkelijk op de voorgrond treedt en de aandacht opeist. 
Derk Thijs

KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later