Mister Motley

Drie tentoonstellingen in Circa…dit

5 december 2013

De bovenstaante tentoonstellingen ‘TRUE Capital of Cities’, ‘HOMERUN’ en ‘Digging up the Rhizome’ zijn t/m 22 december te bezichtigen in Circa…dit te Arnhem. 

TRUE Capital of Cities:
Olga Dospekhova

HOMERUN:
Geert Voskamp (links) en Frank Lenferink (rechts)

Digging up the Rhizome:

5uur…!!! heeft sinds zijn oprichting zijn sporen op het gebied van relevante en actuele verslaggeving verdiend en geeft zichtbaarheid aan het Nederlandse maar ook het internationale kunst- en cultuurklimaat. Met het tentoonstellingsdrieluik Digging up the Rhizome zal 5uur…!!! zijn web podium voor het eerst aanvullen met een fysieke symbiose tussen de kunstwerken onderling en de kelderruimte.

Uit de veelheid van vertakkingen die het internet beschikbaar stelt maakte 5uur…!!! een analoge keuze voor ‘Digging up the Rhizome’ tussen kunstenaars die in combinatie met elkaar en de ruimte een nog ongekend associatief web vlechten. Het uitgangspunt is verwant aan het rizomatische denken (wortelstok-filosofie), waarbij verbintenissen tussen materiaal en de niet zichtbare wetten worden bloot gelegd, waarbij vertakkingen ontstaan tussen afbeelding en waarneming en waarbij zo een tijdelijk net van parallelle betekenissen aan het licht wordt gebracht.

Momenteel presenteert 5uur…!!! het tweede deel van Digging up the Rhizome in Circa…dit met de kunstenaars Simon van Til en Jan Bokma. In de getoonde werken onderzoeken de kunstenaars monumentaliteit, de ervaring van schaal maar ook kunsthistorische waarde en representatie komen in deze tentoonstelling in het spotlight te staan.
Jan Bokma ‘Enter the sculpture’

Fotografie: Circa…dit

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later