Redactie

Esther Kokmeijer in Kunst is Lang

25 augustus 2018

Woensdag 29 augustus is kunstenaar Esther Kokmeijer te gast in Kunst is Lang. Luuk Heezen gaat gedurende één uur met haar in gesprek over haar werk, kunstenaarschap en blik op de wereld. De wereld zelf is haar grootste inspiratiebron en haar werk bestaat uit reizen, installaties, sculpturen, documentaires, film essays en fotoseries. Chantal van Lieshout is ook aanwezig en reageert live visueel op het gesprek.

‘Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de Kunst is Lang Youtube en Arttube. 

———————————————————————————————————

Esther Kokmeijer, born in Dokkum, The Netherlands (1977), is an artist, explorer, designer and photographer, currently residing in Rotterdam and working around the globe. From 1996 until 2001 she studied graphic design at the ArtEZ Institute of the Arts. Between 2001 and 2008 she managed her own design studio, besides working as a (travel) photographer for magazines and newspapers. Since 2008 she works as an independent artist. For some of her projects she collaborates with scientists and other professionals. In 2013 she studied Arctic and Antarctic Science, a minor at the Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Since 2013 she also seasonally works as an expedition photographer, sailing to the Arctic during the Arctic summer and to Antarctica during the Antarctic summer.

Kokmeijer’s work has been exhibited and published worldwide. For various projects, she had visited 83 countries. Furthermore, she has participated in art residency programs in The Netherlands, Indonesia, South Korea, Greenland, Antarctica, Spitsbergen, Germany, France, Mongolia, and China.
Esther Kokmeijer, Summon Wind, Call for Rain, 2014-2016

Chantal van Lieshout. De elementen in het werk van Chantal van Lieshout zijn een wereld op zichzelf, aanvankelijk beschouwd vanuit het perspectief van een wandelende tak, met een eigen logica en verschillende maatvoeringen, in taal èn beeld. Chantal is een makende denker en een denkende maker. Het werk neemt je op in een eigen universum en vraagt je om je heen en naar de hemel te kijken. Het archetype van de tent wordt opgebouwd en afgebroken in één beeld. Spelen doe je met de overgave van een kind en de macht van een god.
Chantal van Lieshout, Interdimensional Nostalgia, 2018

KUNST IS LANG

en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Voordekunst
Arttube
VondelCS
AmsterdamFM

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later