Redactie

Eva Spierenburg en Join the Playground

4 oktober 2016

Woensdagavond 5 oktober zijn Eva Spierenburg en Join the Playground te gast in de uitzending van Kunst is Lang. 

Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

———————————————————————————————————
Eva Spierenburg “De afgelopen jaren lag de focus in mijn werk voornamelijk op het schilderen. Momenteel vindt er een verschuiving plaats richting multimedia-installaties. Deze bestaan uit een ordening van beschilderde objecten, sculpturen, tekeningen, gevonden voorwerpen, fotografische prints en video. Verf blijft een belangrijk element. Daarnaast worden organische materialen als ongebakken klei en hout gecombineerd met polystyreen en textiel. De diverse materialen vinden elkaar in de tactiliteit van hun huid.

 Het is een verzameling pogingen om leven en dood te bevatten, om afwezigheid te materialiseren, om angsten te verdrijven zonder ze te vermijden, om mijn eigen lichaam in te lijven,  om kracht te vinden in kwetsbaarheid, om de zwaartekracht te ontkennen of versterken, om los te laten, om dingen aan te raken die ik niet kan benoemen, om de twijfel te eren en keuzes te maken, om elk begin te herinneren, om het verleden te herscheppen en misschien ook het heden.”

Join the Playground Met een wereldpremière in de kleine zaal van Het Concertgebouw brengt Playground twee werelden samen: een clubavond en een liveconcert. Met een groep van creatieve geesten creëren ze een concert van 75 minuten. De klankwereld en sfeer van een club ontmoeten de kracht van een live performance en de gelaagdheid van gecomponeerde muziek.


KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later