Mister Motley

Fast is Good For Us

12 december 2013

Op 6 december opent 1646 de deuren voor de groepstentoonstelling Fast is Good For Us. In deze tentoonstelling zijn de vier onlangs afgestudeerde kunstenaars Bernice Nauta, Inge Thoes, Victor Yudaev en Fraser Stewart uitgenodigd om een samenwerking aan te gaan.

De nadruk ligt op het onderzoeken van de samenwerkingsvorm binnen een groepstentoonstelling. De kunstenaars krijgen drie weken de tijd om samen (of in samenhang) nieuw werk te realiseren, onder de voorwaarde dat niets van te voren mag worden voorbereid. De tentoonstelling zal niet statisch zijn, maar de vorm krijgen van een zich alsmaar ontwikkelend proces waarbij iedere week eindigt in een nieuwe presentatie. Deze weken zijn een intensieve werkperiode, die gekarakteriseerd wordt door veel dialoog tussen de kunstenaars. Subtiele beïnvloeding op elkaars praktijk vindt hierdoor plaats, terwijl zij werken aan hun eigen project. 

De keuze voor deze kunstenaars is, ondanks hun zeer verschillende werk, gebaseerd op een gemeenschappelijke manier van werken die open is voor de omgeving en waarin men open is voor aanpassing en improvisatie. De verschillen zouden onder deze omstandgheden kunnen leiden tot nieuwe fusies, elkaar bijtende situaties of interessante uitwisseling tussen wellicht eenzame einzelgängers.
Inge Thoes

In de sculpturale benadering van Inge Thoes, afgestudeerd aan de Rietveld Academie, maakt zij combinaties van objecten, materialen en afbeeldingen die een onverwachte tegenstrijdigheid teweegbrengen. Iconische en cliché beelden zijn een belangrijke bron voor haar werk waarin zij een willekeur van beschikbare objecten en materialen gebruikt. Betekenis verschuift door een verandering in context.

Bernice Nauta, afgestudeerd aan de KABK in Den Haag, richt zich in haar werk voornamelijk op het terrein van tekenen en animatie. Met een animistische blik op de wereld reageert Nauta op het ‘gedrag’ dat zij observeert in materie en gedachten, zoals iemand die zich gedraagt als een steen of een landschap dat verlegen is. In haar werk zoekt zij naar de gelijkenissen tussen de vormen van zijn: het innerlijke en het fysieke.
Victor Yudaev

Victor Yudaev, ook afgestudeerd aan de KABK, werkt op een veel grotere schaal waarop hij grote sculpturale installaties creëert die vaak de hele ruimte in beslag nemen. Hij creëert een omgeving waarin meerdere verschillende verhaallijnen getraceerd kunnen worden. Alledaagse objecten zoals een rolletje plakband, een sigarettendoosje, een pinocciopop, een zonnebril en een plastic flesje citroensap in de vorm van een citroen ontmoeten elkaar, ogenschijnlijk achtergelaten of al wachtend op een verhaal om samen te vormen. Op andere plekken binnen een architecturale structuur zijn objecten heel precies uitgekozen en bij elkaar gezet als zouden ze een choreografie uitvoeren of een goed verteld verhaal uitbeelden. De objecten breiden zich uit tot het formaat van een doos en de ruimte wordt opgerekt tot de grootte van de geest.

Fraser Stewart, behaalde zijn Master’s aan het Dutch Art Institute, gebruikt performance en video om efemere gebeurtenissen te creëren voor zijn publiek. In zijn werk onderzoekt hij kwesties die te maken hebben met falen: wat betekent het om te falen? Wat betekent het om te proberen te falen? Wat gebeurt er als de mislukking wordt gerepresenteerd? Het falen is meestal ongewild. Als men bewust is van de mislukking of deze probeert te creëren impliceert dit vaak een andere reeks van vragen, waaronder: Wat gebeurt er wanneer een mislukking wordt gerepresenteerd of opgevoerd? Het onderscheid tussen een mislukking en het inzetten van de mislukking in een beeld, kunstwerk of film betekent een verschillend resultaat, dat komisch kan zijn maar de situatie ook bekritiseert.

Het project krijgt vorm in drie openingen: iedere week eindigt in een nieuwe presentatie. Deze vinden plaats op 6, 13 en 20 december.

De tentoonstelling ‘Fast Is Good For Us’ is te zien van 6 december t/m 22 december van 13.00 tot 18.00 uur alléén op zaterdag en zondag. Openingen op 6, 13 en 20 december
Locatie: 1646, Boekhorststraat 125, Den Haag.
www.1646.nl

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later