Mister Motley

Felix en Foam, Foam en ons allemaal

28 april 2014

Fotografie is immens populair en waar het fotomuseum in Rotterdam er maar niet in slaagt om een levendig bruisend instituut te worden, lukt het Foam voortdurend in om iedere fotoliefhebber binnen te krijgen en aan zich te binden, met als hoogtepunt de avond in de Balie waar de stem van Diane Arbus haar eigen foto’s becommentarieerde. Een magisch moment, net als de tentoonstelling van haar foto’s een klein wonder was. Foam organiseert de Unseen, met een fotoboekenbeurs, een rijs voor jonge fotografen en The Unpublished Dummy award. Het Foam magazine houdt ons op de hoogte met prachtige portfolio’s en zinnige teksten. In Foam zelf komt van alles aan bod, nieuw talent krijgt de kans om hier voor het eerst te exposeren (en gelukkig is leeftijd geen strak criterium) en in de grote zalen is alles mogelijk.

En dan nu Felix en Foam, Felix Meritus is voor een half jaar overgenomen door Foam, straks wordt het gebouw verkocht en misschien kunnen we er dan nooit meer een kijkje nemen. Het gebouw is fantastisch, helemaal op de bovenste etage is een kamer ingericht als camera obscura, vergeet die ruimte niet, een video by Annika Kahrs, Playing to the Birds en binnenkort opent het pop up restaurant Repere. De expositie ‘The Space Between Us’ laat nieuw en oud werk zien dat op een zinvolle manier het thema omcirkelt, , Paul Kooiker, Melanie Bonajo, Jan Hoek, Jaap Scheren, Anouk Kruithof, allemaal bekenden en vrienden van Motley, maar ook Elza Jo, waanzinnig! Haar werk kenden we nog niet.

Toegang is gratis. Dit alles dank zij de onvermoeibare inzet van directeur Marloes Krijnen is dit allemaal mogelijk: DANK DANK DANK.
Anouk KruithofAnouk KruithofElzo JoElzo JoJaap ScherenJaap ScherenJan HoekJan HoekKoen HauserKoen HauserMelanie BonajoPaul KooikerPaul Kooiker


 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later