Wieke Teselink

Finals AKI Enschede

14 juli 2018

Het hele academiegebouw in Enschede is gevuld met het werk van afstudeerders tijdens de AKI finals in Enschede. Het werk wordt getoond in de lokalen en gangen, enkele studenten hebben werk op meerdere plekken hangen. Daarnaast zijn ook nog een aantal werken te zien in cultuurhuis Concordia.

De Fine Art afdeling is bij de AKI opgesplitst in Fine Art Media, Fine Art Painting en Fine Art Sculpture. Soms is aan het werk goed te zien welke richting de studenten hebben gevolgd, anderen zoeken juist de grenzen van een discipline op. 
pennie neustadtAlexandra Subota

Een aantal werken zijn een verzameling van allerhande gebruiksmaterialen en een flinke dot (neon)kleur, het is de zaligmakende ‘AKI’ toets die ieder jaar in een andere vorm terugkomt. Humor ontbreekt daarbij niet in deze werken. In de hal staat het werk van pennie neustadt. Een veelheid: een verzameling van speelgoedpoppen, zelfgemaakte kleding, tape en purschuim sculpturen. Alexandra Subota maakt van haar expositie een feestje: met een kunsttaartje, een dolfijnenschilderij aan de muur, en i-love-kunsthart. 
Tom Sebestikova

Het werk van Tom Sebestikova tovert ook een grijns op mijn gezicht. Hij heeft een pilaar van de academie nagebootst, inclusief het pleisterwerk. De pilaar zweeft net boven de vloer. Ik stel voor dat de zwevende pilaar een vaste plek krijgt in de academie. 
Lorraine EtimiriLorraine Etimiri

Lorraine Etimiri heeft veel werk gemaakt dat verspreid door de academie hangt. De kenmerkende TL-lampen van de AKI heeft ze afgeplakt met roze vloeipapier, die zo een roze gloed geven over haar werken. Ze heeft gevarieerd werk van schilderijen tot foto’s en sculpturen. Telkens lijkt het werk een andere grens te onderzoeken; bijvoorbeeld de scheidslijn tussen puin en sculptuur, de rand van het canvas tot het schilderij. 
Marlijn van Zadelhoff

Marlijn van Zadelhoff heeft een uitwisseling gedaan met een kunstacademie in Duitsland, waar ze zich is gaan richten op glaswerk. Bij het slijpen van het glas ontdekte ze dat water erg langzaam uit de bol loopt en daarmee ontstond het idee voor haar vloeibare installatie. 

Alex Metner heeft een geluidswerk ontwikkeld, afgemeten op een donker lokaal. Je moet middenin het lokaal staan voor de ultieme auditieve ervaring. Hij heeft het geluid opgenomen met instrumenten en digitaal bewerkt met een open source software om ervoor te zorgen dat het geluid van alle kanten lijkt te komen. Het is genot om even andere zintuigen te prikkelen na het zien van al het beeldende werk. 
 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later