Mister Motley

Gerrit Bruins, Willem de Kooning Academie

18 juli 2015

Uccello

Via mijn werk probeer ik de wereld te beter begrijpen. Indrukken, beelden, herinneringen uit, zowel de meetbare, realistische wereld om ons heen als onmeetbare werelden als het onderbewuste, dromen en onwetendheid vormen de basis voor mijn expressionistische schilderijen en projecten. Daarbij reflecteer ik vaak op werken van recente of historische kunstenaars die ook geworsteld hebben met mijn onderwerp van dat moment.
Door hun werk te onderwerpen aan een scala mentale en fysieke transformaties probeer ik de essentie van het onderwerp te ontdekken en weer te geven.
In het werk “Mijn strijd met het zwarte vierkant” (black_square_01) heb ik geprobeerd de essentie van abstractie versus realiteit te doorgronden.
In mijn actuele project “Uccello” probeer ik, aan de hand van het drieluik “De slag om Romano” van Paolo Uccello uit 1440, te doorgronden hoe de beeldtaal van vlak voor de Renaissance zich verhoudt tot onze hedendaagse beeldcultuur.


Klik hier voor de website van Gerrit Bruins

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later