Redactie

GRADUATION SPECIAL 18: MORENA BAMBERGER

21 mei 2018

Morena Bamberger is eindexamenkandidaat 2018 van de opleiding Fine Arts aan de Maastricht Academy of Fine Arts and Design. 

Elk mens heeft van nature bepaalde communicatieve oer vaardigheden die net zoals bij honden verloren zijn gegaan door het idee van domesticatie. Met deze oer vaardigheden kunnen we via bepaalde zintuiglijke krachten een sterke communicatieve verbinding maken met onszelf en onze omgeving. Ik wil geen gedomesticeerde hond zijn, ik voel me eerder een jonge, wilde wolvin die deze communicatievaardigheden in haarzelf probeert te ontdekken, om hiermee de mooie verbinding te kunnen maken met alles wat zich om mij heen bevindt. Vanuit dit gevoel van verbondenheid wil ik een artistieke beweging maken waarin ik mijn eigen roedel creëer, die blijft bewegen en groeien binnen wisselende omgevingen en situaties, waarbij positionering op een natuurlijke wijze vanzelf ontstaat.

Met een palet van verschillende materialen vertrek ik naar openbare plekken zoals stadsparken, bossen of pleinen, en beschouw ik deze omgevingen als een canvas waarop ik mijn eigen landschap kan schilderen. Dit landschap functioneert als een eerste communicatiemiddel om een artistieke beweging te starten, waarin de omgeving, haar bewoners, ikzelf en mijn werk samen op gaan in een moment van spontaniteit, expressie en avontuur.

Ik noem mezelf wel eens de alfa wolvin die voorop rent en die met haar artistieke praktijk de zelfgecreëerde roedelleden, mensen en dieren de weg wil wijzen naar het land waar dagelijkse ritmes en patronen worden omgetoverd in momenten van aandacht,verbinding en verwondering.
Morena BambergerMorena BambergerMorena Bamberger

 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later