Mister Motley

GRADUATION SPECIAL 18: Susana Mulas Lastra

25 mei 2018

Susana Mulas Lastra is eindexamenkandidaat 2018 aan de deeltijdopleiding de Nieuwe Akademie Utrecht.

Ik ben opgeleid als ecoloog en dat bepaalt nog steeds de specifieke manier waarop ik de natuur waarneem. Alsof het papier een soort microscoop is, zoom ik in op minuscule organismen. Ik laat mijn waarnemingen spelen met mijn fantasie. Zo ontstaat een kleurrijke fantasiewereld, een uitvergrote wereld van gedetailleerde vormen en patronen die verbinding zoeken met elkaar en met hun omgeving, zoals in een ecosysteem.

Een ecosysteem is niet alleen de samenleving van organismen in een bepaalde omgeving. Een tekening is niet alleen lijnen, punten of vlakken op een bepaalde drager. Een ecosysteem is vooral de uitwisseling van materie en energie tussen de organismen, met elkaar en met hun omgevingEen tekening is vooral een dialoog tussen de verschillende getekende vormen, met elkaar en met de ruimte op het papier, de omgeving. Lijnen bewegen in de ruimte, verticaal, horizontaal, diagonaal. Ontmoeten elkaar, kruisen elkaar, de ene roept een bepaalde kleur op en de andere vraagt meer intensiteit. In deze dialoog ontstaat de compositie.

Formaat, dikte, kleur en structuur van het papier bepalen de omgeving van het ‘tekensysteem’ in afwachting van ‘inwoners’. Daarvoor gebruik ik vaak zelfgemaakte foto’s die ik op papier print of versierde schutbladen van oude boekenkaften die de omgeving van de tekening worden. Voedingstof is nodig voor het groeien en ontwikkelen van de organismen in een ecosysteem. In een tekening zie ik het tekenmateriaal als voedingstof. 
Susana Mulas Lastra – Zonder titel (2018)Susana Mulas Lastra – Zonder titel (2018)Susana Mulas Lastra – Zonder titel (2018)
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later