Redactie

Het werk van Koes Staassen

29 mei 2018

Op woensdag avond 30 mei is kunstenaar Koes Staassen uitgenodigd om visueel te reageren op het gesprek tussen Ruchama Noorda en presentator Luuk Heezen. 

Koes Staassen die in 2014 afstudeerde aan de Academie St. Joost ’s-Hertogenbosch licht zijn tekeningen als volgt toe: “Zolang als ik me kan herinneren voel ik mij aangetrokken tot glanzende verleidelijke oppervlakten en objecten. Ik verlang ernaar om deze objecten in contact te brengen met het lichaam. De relatie tussen lichaam en object is ambigu. Komt mijn verlangen uit de impuls om te decoreren of vanuit de fantasie om het lichaam te bedreigen?
Vaak voel ik grote schaamte om toe te geven aan mijn verlangen, maar ik kan niet ontsnappen aan de noodzaak om te tekenen wat ik wil zien. Een model wordt uitgenodigd en een spel van overgave wordt uitgevoerd, een ritueel verricht. Het is belangrijk om schaamte en verlangen elkaar te laten ontmoeten en het proces te laten leiden, laat het materiaal worden. Er is grote schoonheid in het duister van het verlangen.” Tekst van Galerie Mieke van Schaijk
Koes Staassen, Offerings IIKoes Staassen, Arousing His Confession, 2016Koes Staassen, Ties of Devotion, 2016

Website Koes Staassen

 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later