Mister Motley

Illustrated People

29 juli 2018

Illustrated people: de bleke huid – die al zijn opgespaarde pigment van vorige zomer is verloren – als lichtgevoelig papier. Zodat een sterke UV-lamp de huid kan gebruiken om het negatief van een foto af te ‘drukken’ op het menselijke canvas. 

De Franse kunstenaar Thomas Mailaender nam de praktische kant van het ontwikkelen van zijn foto’s naar een nieuw niveau met deze performatieve manier van foto’s ontwikkelen. Mailaender drukte 23 negatieven van archieffoto’s op de lichamen van zijn modellen/proefpersonen en gebruikte licht om de beelden op hun huid te verschroeien. Dit proces, het tijdelijk overbrengen van negatieven op de huid, heeft volgens de kunstenaar een soortgelijk effect als zonnebrand: de beelden zijn zo vluchtig, ze beginnen alweer te vervagen zodra ze worden blootgesteld aan daglicht..

De negatieven zijn ontleend aan het raadselachtige Archive of Modern Conflict, een in Londen gevestigde organisatie die zich toelegt op het verzamelen en bewaren van lokale foto’s, objecten, artefacten, curiosa.
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later