Redactie

Inge Meijer in Kunst is Lang

3 juli 2018

Woensdag 4 juli is kunstenaar Inge Meijer te gast in Kunst is Lang. Luuk Heezen gaat gedurende één uur met haar in gesprek over haar werk, kunstenaarschap en blik op de wereld. Haar werk neemt het dagelijks leven tot uitgangspunt en probeert daarmee dicht bij de geleefde werkelijkheid te staan. Ariuna Nina is ook aanwezig en reageert live visueel op het gesprek

‘Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.

Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een hedendaagse kunstenaar. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar. Dit seizoen is Kunst is Lang niet alleen te horen op de radio, maar ook te bekijken via de Kunst is Lang Youtube en Arttube. 

———————————————————————————————————

Inge Meijer (1986) 

In de films van Inge Meijer kijkt de toeschouwer naar een vertrouwde omgeving die toch vreemd aanvoelt. De ongemakkelijke verhouding van de mens tot zijn omgeving staat centraal. Een omgeving die leeft en ademt maar die de mens continu naar zijn hand probeert te zetten. Meijer richt zich ogenschijnlijk  op de ‘kleine’ dingen en de dagelijkse handelingen waarmee we onze zorgen uiten, onze dromen, verlangens en illusies koesteren. Met enige zelfspot kijkt ze naar de mens die onophoudelijk schikt, verzorgt en inricht.

Inge Meijer studeerde Fine Art aan kunstacademie ArtEZ in Arnhem. Ze won de Hendrick Valkprijs met haar afstudeerfilm aan de kunstacademie ArtEZ in 2012 en volbracht haar residentie aan de Rijksakademie in Amsterdam in 2017.
Inge Meijer, Beautiful Isle of Somewhere, 2016

Ariuna Nina’s productions have decisively shaped the look of contemporary art performance. Through her signature use of light, her investigations into the structure of a simple movement, and the classical rigor of her scenic and costume design, Ariuna has continuously articulated the force and originality of her vision. Ariuna’s close ties and collaborations with leading artists and musicians continue to fascinate audiences.
KUNST IS LANG

en het leven is kort 

Iedere woensdagavond op de radio tussen 20.00 en 21.00 op AmsterdamFM
De uitzendingen zijn op een later moment te bekijken/beluisteren via Podcast, Soundcloud, Youtube en op de website van mister Motley.

Partners
Het Prins Bernhard Cultuurfonds
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst
Voordekunst
Arttube
VondelCS
AmsterdamFM

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later