Tyrell Kuipers

INSTAGROUND

9 maart 2017

Instagram is AAN. Facebook druppelt langzaam leeg; we willen gekker, sneller en meer – van alles. Naast dat Instagram een beroemd platform is geworden voor de nieuwe generatie jongeren, heeft het zich ook ontpopt als podium voor kunstenaars, fotografen en amateurs; voor het delen van uitkomst, proces of denkwijze. Iedereen omarmt het medium met liefde; zonder insta lijk je niet meer mee te tellen.
Mister Motley dook in de wondere wereld van dit digitale ghetto, op zoek naar een aantal sprankelende, vreemde, poëtische en te gekke profielen (om met jullie te delen!).

@texstfromyourexistentialist
Als je twijfelt aan je bestaan en bezwijkt onder de druk van de enorme verantwoordelijkheid voor je eigen lot, dan vind je wellicht troost in de erkenning van de @texstfromyourexistentialist. De zoektocht naar zingeving gaat samen met even vergeefse levensvragen. Deze innige kwesties poppen in dit account op als de ongevraagde sms’jes van je ex, de prangende tekstwolkjes met iconische kunstwerken als decor betwijfelen en illusteren ons roerig bestaan. 
April Eileen Henry @textsfromyourexistentialistApril Eileen Henry @textsfromyourexistentialistApril Eileen Henry @textsfromyourexistentialist

@guidovanderwerve
Sommige profielen laten pareltjes zien; het perfecte shot, een fascinerend perspectief of de adequate uitkomst na maandenlang schetsen. Toch gebruiken de meeste gerenommeerde kunstenaars het platform als inkijk naar hun dagelijks leven, als een soort nieuwe vorm van het egodocument. Zo ook kunstenaar Guido van der Werve, zijn profiel verschilt waarschijnlijk weinig met dat  van jou en mij – behalve dan dat ik nooit bij de uitreiking van het Gouden Kalf mocht zijn en niet beschik over de nuchtere bril waardoor hij de wereld bekijkt. 
Guido van der Werve @guidovanderwerveGuido van der Werve @guidovanderwerve

@edamsterdam
ED Amsterdam wordt gekleurd door ongeveinsde taferelen van Amsterdam. Het fotografencollectief archiveert beelden van zes Amsterdam minnende fotografen: Matthijs Diederiks, Ryan Cookson, Rick Erfmann, Dennis Duijnhouwer, Bram Spaan en Maarten van der Kamp. Instagram wordt ingezet als moodboard en online podium. Zowel in naam als in beeld wordt er een onmiskenbare verwijzing gemaakt naar straatfotograaf Ed van der Elsken, die het stadsleven en haar sprankelende karakter wist vast te leggen. Het collectief adopteert de oprechtheid van Van der Elsken waarmee het zich opnieuw nestelt in de hedendaagse fotografie. 
Matthijs Diederiks @edamsterdamRick Erfmann @edamsterdamMatthijs Diederiks @edamsterdam

P//RETTY P U K E @prettypuke
Wanneer de meeste mensen de dag afsluiten, ontwaakt deze fotograaf. Na zonsondergang bewapent hij zich met een camera, om een mengelmoes aan mensen vast te leggen die zich overgeven aan het leven, de lusten en de liefde. De titel van het account maakt het al pretty clear. Het is mooi, het is lelijk, het is overgeven na het eten van een eenhoorn met een borrel glitter als aperitief. 

Buzz Lightyear uit Toy Story verscheen al voor zijn lens waarna artiesten als Sia, Whiz Khalifa en Big Sean natuurlijk niet konden achterblijven, ook zij gingen op hun knieën om in het licht van Pretty Puke’s flits te verschijnen. 
Miller Rodriguez @prettypukeMiller Rodriguez @prettypuke (Instagram feed)

@justinsamgar
Vanuit de losse pols, in warm geel licht fotografeert Justin Samgar passages uit zijn ‘De Absolute Waarheid (herziene uitgave)’. De zoektocht naar de waarheid  verschijnt op zijn instagram tussen persfoto’s, selfies en andere leuke kiekjes. De dichter, schrijver en spoken word artiest heeft inmiddels een dik CV opgebouwd, van de publieke omroep BNN tot warenhuisketen Bijenkorf. Zijn versjes deelt hij gratis en voor niets op zijn profiel. 
Justin Samgar (passage uit De Absolute Waarheid [herziene uitgave])Justin Samgar (passage uit De Absolute Waarheid [herziene uitgave])

@franklkoolen
Nederlands beeldend kunstenaar Frank Koolen heeft altijd mazzel, zo lijkt het. Door zijn ogen – en zijn Instagram-account – is de wereld een aaneenschakeling aan bizarre toevalligheden die uiterst esthetisch voor hem op straat zijn gepresenteerd. De ondergaande zon die landt in een gele putdeksel, een samenscholing van duiven op een heel dun draadje, of een rijtje primair gekleurde auto’s achter elkaar geparkeerd in een steegje. De wereld is prachtig en Frank Koolen is super opmerkzaam, dat is de gouden formule van zijn account.


@aiww
Ai Wei Wei maakt intensief gebruik van het medium als documentatie van zijn leven – en allen die zijn weg kruisen. Met de Chinese overheid op zijn hielen en altijd op de loer, besluit hij als verzet al zijn handelingen bloot te leggen.
Zijn profiel omarmt de waanzinnige mogelijkheid en verbazingwekkende snelheid waarmee we beelden verspreiden. Leven en kunst, cultuur en sociale media, monarchie en democratie; allen worden intensief met elkaar verweven. Met als indringende uitkomst dat deze culturele hoogstandjes het platform nog niet hebben veroverd, Ai Wei Wei heeft bijvoorbeeld pak ‘m beet 1/3e van de volgers van Burger King en ongeveer 1/320e van de digitale achterban van Kim Kardashian. 
Ai Weiwei @aiwwAi Weiwei @aiwwAi Weiwei @aiwwAi Weiwei @aiww

Vergeet ook Motley’s instagram niet toe te voegen aan je online register: https://www.instagram.com/mistermotleymagazine/ 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later