Mister Motley

Just Another Day

21 januari 2014

Een jurk aan de waslijn in de tuin. De geur van gebakken aardappelen in de keuken. Het schuren van de borstel in de wc-pot. De mompelende helpdeskmedewerker die ook niet weet wat er met je laptop aan de hand is. Het dagelijks leven bestaat uit patronen, rituelen, ontmoetingen en gebeurtenissen. Voor sommigen bekend en overduidelijk, voor anderen raadselachtig en onoverzichtelijk. Tijdens het festival Just Another Day houden kunstenaars en denkers uit kunst, wetenschap en maatschappij, het dagelijks bestaan als onderwerp en eindeloze inspiratiebron tegen het licht.

Op 14 februari ervaar je zelf verschillende perspectieven op het dagelijks leven. Je onderzoekt hoe een handeling als koken of het schoonmaken van je huis, onderwerp kan worden van een performance. Je kijkt hoe dagelijkse voorwerpen met hun vorm, geur en smaak, troost kunnen bieden of je kunnen helpen om je iets te herinneren en het daarmee op te lichten uit de vergetelheid van de dagelijkse sleur. Je leert over de belangrijke rol van rituelen en hoe deze het leven vorm kunnen geven. Je verwondert je over hoe verschillende mensen eenzelfde wandeling zo anders kunnen ervaren. Of je begrijpt hoe je met een absurdistische blik het leven van alledag kritisch, maar met een ‘grimlach’ kunt benaderen. Kortom, een dag vol gewone en ongewone ervaringen en bomvol workshops, lezingen, performances en voorstellingen.

Programma

Meditate and get Started
Begin de dag met een meditatie onder leiding van een zen master
11.00 Eusebiuskerk

Share, Create and Experiment
Kies een workshop onder leiding van een inspirerende gastdocent
11.30 – 17.00 diverse locaties

Learn and get Inspired
Luister naar lezingen en interviews, stand-ups en performances
13.30 – 17.00 Rozet

Meet, Eat, Enjoy, Love and Party
Sluit de dag af in Club Oostpool+ Just Another Night met een performative dinner en feest
17.00 – 24.00 Stadhuishal

Met onder andere: Spinvis & Hanco Kolk, Jakop Ahlbom, Lotte van de Berg, Suzan Boogaerdt en Bianco van der Schoot, Laura Kriefman, Raw Color, Peter De Cupere, Ned McGowan, Mor Shani & Paul Sixta, Atelier NL, Overtreders W, Spoeboer & Stooker, Joanna van der Zanden, Julia Mandle, Cynthia Hathaway, Rory Pilgrim, Laurens ten Kate, Anya Janssen, Kerry Andrew, Tenkei Coppens Roshi, Micha Werthewim, Ben Highmore, Coen Simon, Elfie Tromp, Jan Dros, Saar Slegers, Timotheus Vermeulen, Oscar Kocken, Marijke Annema, Ieke Trinks, Henk Wildschut, Ellen Deckwitz, Thijs Hannart, theatergroep Bouillabaisse, Marcus Azzini, Noami Velissariou, Louise te Poele. 

Voor meer informatie kijk op de website van ArtEZ Studium Generale. 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later