Peter van der Es

KABK 2016

4 juli 2016

Met veel plezier reisde ik vrijdag naar Den Haag af voor de feestelijke opening van de eindexamententoonstelling van de KABK. Tussen de trotse ouders, stralende ex-studenten en glurende professionals baande ik me een weg door het academiegebouw om de nieuwste lichting te komen bekijken. 
Ik vind de eindexamententoonstellingen altijd ontzettend leuk; het voelt een beetje als een loterij. Je kan er mooi werk zien, maar dat nog niet in een relevante context van iemands carrière plaatsen. Je bent voor je beoordeling van de werken daardoor meer dan anders op je gut-feeling aangewezen en ik denk dat ik niet alleen voor mezelf spreek als ik stel dat dat stiekem best spannend is. Misschien heb ik de nieuwe Hirst wel helemaal niet gespot, of zet ik hoog in op iemand die over twee jaar vooral heel bekend is van zijn cappuccino’s. Er was in ieder geval weer veel te zien dit jaar en ik ben benieuwd wat deze lichting de komende tijd allemaal gaat doen.

Hieronder een beeldverslag.
Anna Lotte PeperkampAnna Lotte PeperkampAlex AndropoulosBauwien Ubbens, Er waren dit jaar opvallend veel performances. Altijd interessant, maar tegelijk ook moeilijk om allemaal mee te krijgen.Ariuna Nina. Ook hier was ik weer te laat…Jordan ReasideDoris HardemanIliada CharalambousCandela BadoJerome CornevinJulie BlankenvoortMaria BigajJoeri Woudstra, Een uitstapje naar Grafische Vormgeving, met deze hele slicke installatie van Joeri.Roel van HeeschDe feeststemming was verder vooral binnen goed merkbaarPuck SchotSuzie van StaaverenIk hoorde in de wandelgangen van de KABK dat er dit jaar maar liefst 27 (!!) aanmoedigingsprijzen zijn uitgedeeld aan de studenten. Te herkennen aan de vlaggetjes, waarvan sommige er dus ook meerdere hadden.Tobias LengkeekTobias Lengkeek
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later