Mister Motley

Kerst met notabelen

24 december 2013

Het Nederlandse bestuurlijke systeem zit op slot. Nog maar nauwelijks wordt er gezocht naar verfrissende alternatieven en afwijkende allianties. Met een altruïstisch kerstproject tracht welvaartskunstenaar Daan Samson dit politieke vacuüm op te vullen. 

Voorafgaand aan de feestdagen creëert hij een politiek-opportunistische cadeaukamer in Kasteel Keukenhof te Lisse. Op het landgoed is het een drukte van belang: geschenken worden ingepakt, versierd én verzonden. Smaakvolle kerstpakketten gaan op de post richting lobbyisten, kamerleden, ervaringsdeskundigen en notabelen.

De kunstenaar vermeldt niet dat hij de afzender is van de attenties. Wél noteert hij de namen van andere kopstukken uit het bestuurlijke veld. In zijn rol als kerstcupido tracht Samson contacten te forceren tussen opponenten en politieke tegenpolen. Vanuit het kasteel reanimeert hij verwaarloosde betrekkingen en brengt hij CEO’s, portefeuillehouders en belangenbehartigers bij elkaar. De conceptkunstenaar hoopt zo bij te dragen aan de vorming van nieuwe bondgenootschappen en hoopgevende akkoorden. Zal Nederland zich herpakken als een opgetogen, welwillende natie?

“Moge de magie van het kerstfeest onze harten verwarmen!”


Daan Samson, Kerst met Notabelen, 2013

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later