Redactie

Kinke Kooi en Silvia B in Kunst is Lang

21 september 2016

Woensdagavond 21 september zijn Kinke Kooi en Silvia B te gast in de uitzending van Kunst is Lang. 

‘Ars longa, vita brevis’ verzuchtte de Griekse arts en grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates (4e eeuw voor Christus): ‘Kunst is lang, het leven is kort’. Een mensenleven was volgens hem niet genoeg om de geneeskunde onder de knie te krijgen.
Zo’n 2200 jaar laat Goethe zijn personage Wagner, de assistent van de beroemde Faust, de zelfde woorden vertwijfeld uitroepen. KUNST IS LANG, en het leven is kort.

De beeldende kunst is als een altijd doorstomende trein die zich een weg baant langs stromingen, niches, uitspattingen en extravaganza. Het tempo van afwisselingen en opkomende kunstenaars is hoog, de zendtijd voor hedendaagse kunst bescheiden. In het uur van KUNST IS LANG zal Luuk Heezen de verdieping opzoeken met een kunstenaar die werkt of exposeert in Amsterdam. Een gesprek over het werk, over vreemde ideeën, over de vooroordelen binnen kunst, en over het (doodnormale) dagelijkse leven van de kunstenaar.

———————————————————————————————————
Kinke Kooi (Leeuwarden 1961)studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem, waar ze nog altijd woont en werkt. In haar tekeningen vergroot ze kleine subtiliteiten tot op het niveau waarop kijken een haptische ervaring wordt. Ze emancipeert in haar werk onderwerpen zoals plooibaarheid, burgerlijkheid, het steun verlenende van vastzitten en gastvrijheid. Haar werk is opgenomen in museale collecties in Nederland (o.a. Museum Arnhem en Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam) en diverse prive collecties in de Verenigde Staten, waar zij sinds 1995 regelmatig exposeert.

Silvia B In haar beelden, tekeningen en installaties onderzoekt Silvia B. ons idee van schoonheid. De zorgvuldig gemaakte werken ogen zeer esthetisch, waardoor ze verleiden dichterbij te komen. Pas in tweede instantie verontrusten ze, omdat hun uiterlijk lugubere elementen blijkt te bevatten. Zo wordt een spel van aantrekking en afstoting gespeeld. In het werk zitten bovendien veel verwijzingen, variërend van sprookjes tot vechtsport en van straatcultuur en kermis tot kunstgeschiedenis.
KUNST IS LANG is een samenwerking tussen kunsttijdschrift mister Motley, Amsterdam FM, Voordekunst en Luuk Heezen.
KUNST IS LANG
en het leven is kort 

Iedere woensdagavond tussen 20.00 en 21.00
Centrale vestiging Openbare Bibliotheek Amsterdam 
Oosterdokskade 143
Vierde verdieping

Live te beluisteren via: 
AmsterdamFM

Op een later moment te beluisteren via:
Podcast, Soundcloud en op de website van mister Motley

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later