Lieneke Hulshof

Kollage magazine

28 oktober 2014

Links onderin vliegt een kever omhoog. Hij passeert al vliegend een boom, enkele ogen, een bal met sterren en een gele flamingo. Het is nacht en de hemel vult zich met sterren. Wat er precies op aarde gebeurd is niet duidelijk.
Een wirwar aan kleuren, patronen en sjablonen laten de lezer het overzicht verliezen. Het overzicht van de print van Nick Liefhebber. Zijn print met de kever en de wirwar aan kleuren is onderdeel van het Kollage Magazine. Dit magazine werd afgelopen zaterdag gepubliceerd door Extrapool Nijmegen. In de werkplaats van Extrapool hebben Jan Dirk de Wilde, Joyce Guley en Astrid Florentinus samen met diverse vormgevers het magazine gerealiseerd.

Het is een tijdschrift met achttien verschillende prints ontwikkeld door veertien makers. De prints verschillen van elkaar. Waar op de één de fluor tinten duidelijk aanwezig zijn speelt op de andere print juist het ingetogen kleurgebruik een rol. Op sommige pagina’s is fotografie belangrijk terwijl er op anderen geen camera is gebruikt. Er zijn een aantal collageprints gemaakt, maar ook verschillende illustraties. Toch vormen de bladzijdes samen een uitgebalanceerd evenwicht.

Dit evenwicht komt voort uit het papier. Alle prints zijn gedrukt op en soort dik kranten vel waar de inkt diep in wordt gezogen. De bladzijden hebben hierdoor een matte uitstraling. Niets glanst of glimt. Het magazine trekt de aandacht door deze sobere matheid in combinatie met het felle kleurgebruik. 

Klik hier voor de website van Extrapool

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later