Mister Motley

Kunst bij de metro

19 november 2013

Karin Trenkel, Waar ben je?

Karin Trenkel: “Mijn installaties zijn ruimtevullende collages. Ze tonen veel overeenkomsten met decors maar dan zonder toneelstuk en acteurs. Voor mij zijn installaties als het ware optredens in een specifieke ruimte. De onderdelen die ik op mijn atelier heb vervaardigd voeg ik op locatie bij elkaar, installeer ze in de ruimte zodat ze er één mee kunnen worden. Pas dan is de ‘voorstelling’ klaar en kan het publiek komen.”
Amsterdamse metrostation Weesperplein
Lucy Hannen, You can’t keep spring from coming

Lucy Hannen maakt installaties met videoprojecties, animaties, licht en sculpturen. Ze is gefascineerd door het niet-bestaan van tijd. “Wanneer je over een moment spreekt, is dat moment alweer voorbij. Wat was, is niet meer, en wat nog komt, is nog niet.” Ze ziet tijd als een eindeloos omgekeerd vacuüm, tot welke het zich moeilijk is te verhouden. Via haar werk zoekt ze naar manieren om de dagelijkse ruis en chaos te ontvluchten, verlangend naar ‘tijdloze’ momenten.
Amsterdamse metrostation Wibautstraat
Petra Bouwens, Zepo’s

Petra Bouwens is tekenaar en ontwerper bij haar eigen uitgeverij Strapats, die comics en andersoortige kleine uitgaves laat verschijnen. Krista Burger is illustrator en kunstenaar. Ze werkt in allerlei disciplines en bij voorkeur met gevonden materialen. Samen vertegenwoordigen ze het grafische collectief ZEPO’s. In de Inkijk tonen zij een dwarsdoorsnede van hun werk.
Amsterdamse metrostation Waterlooplein

De drie exposities zijn t/m 4 januari 2014 dagelijks van 07.00 tot 24.00 uur te zien in Etalagegalerie Inkijk, in de hallen van de bovengenoemde metrostations.  

Inkijk is (letterlijk) een underground-galerie met filialen in de Amsterdamse metrostations Wibautstraat,Weesperplein en Waterlooplein, plekken waar elke dag vele honderden mensen komen. Inkijk toont eigentijdse, eigenwijze beeldende kunst met de nadruk op ruimtelijk werk en installaties. In de meeste gevallen worden de werken speciaal voor Inkijk bedacht en gemaakt. Inkijk is een initiatief van Loes Diephuis en John Prop / stichting Polderlicht. Voor meer informatie, bezoek de website.

 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later