Mister Motley

Kunst is Lang – het sculptuur in de openbare ruimte

21 augustus 2018

Kunst is Lang is met vakantie. Een mooi moment om deze zomerstop terug te blikken naar een aantal afleveringen van afgelopen seizoen, gecatagoriseerd op thema. In september is het radioprogramma terug met nieuwe lading kunstenaars die gevraagd worden op het lijntje te stappen, de onvermijdelijke wind van twijfel voor lief te nemen en tijdens het gesprek een schurende balans te vinden, om naar onontdekt terrein te schuifelen. Vandaag: Kunst is Lang – over het sculptuur in de openbare ruimte.

 

Lucas Lenglet

Naarmate de samenleving veiliger wordt, groeit de vrees voor bedreigingen. Kunstenaar Lucas Lenglet verhoudt zich in zijn werk tot dit soort paradoxen en tot de vraag wie er in een maatschappij bijhoort en wie er wordt buitengesloten. Lenglet’s installaties draaien vaak om insluiten en buitensluiten, een uitgebreid interview over zijn werk: 
Henk Visch

De beelden van Henk Visch tonen dingen uit de werkelijkheid, maar altijd met een twist. Zijn werken zijn poetisch, cryptisch en meerduidig. Ze vertellen geen verhaal, maar slechts flarden daarvan. Afgelopen seizoen was hij te gast bij Kunst is Lang en ging hij met Luuk Heezen in gesprek over kunst, zijn kunstenaarschap en zijn blik op de wereld. Over waarom je nooit moet doen wat mensen van je verwachten. 
Maze de Boer

Maze de Boer vertelde over zijn werk en welke relatie dat aangaat met het theater. Zijn kunst bestaat vaak uit multi-disciplinaire werk, de fascinatie voor de illusie en de context waarin zijn werk zich begeeft. Zijn grootschalige sculpturen laat de vanzelfsprekendheid ontsporen, waarna de mens anders naar zijn omgeving kijkt.
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later