Mister Motley

Kunstenaarsavond Bruno van den Elshout

4 maart 2014

Op donderdag 13 maart organiseert SBK Dordrecht een gratis kunstenaarsavond rondom de tentoonstelling ‘NEW HORIZONS, sharing adventures’ van fotograaf Bruno van den Elshout. Tijdens deze avond wordt de kunstenaar geïnterviewd en zal hij vertellen over zijn omvangrijke fotoproject.

Een jaar lang portretteerde kunstenaar Bruno van den Elshout de Noordzeehorizon. Op ieder heel uur van de dag, zorgvuldig vastgelegd door een speciaal daarvoor gebouwde fotomachine. Steeds hetzelfde stukje eindeloze verte, maar geen twee keer hetzelfde uitzicht. De tentoonstelling NEW HORIZONS, Sharing Adventures die nog tot 29 maart bij SBK Dordrecht te zien is, bestaat uit een deel van zijn horizonsportretten en een preview van de eerste 52 pagina’s van zijn omvangrijke kunstwerk-in-boekvorm.

De 8785 sprookjesachtige maar intens realistische beelden die het project opleverde, vormen inmiddels de inspiratie voor een monumentaal kunstwerk-in-boekvorm. De uitgave heeft een gewicht van maar liefst 3,5 kilo en verschijnt in een eenmalige en genummerde oplage van maximaal 2012 exemplaren.  Alle 8785 horizonnen zijn te zien op de website newhorizonsahead.nl.

“Het uitzicht op de horizon biedt veel van waar we in deze tijden naar op zoek zijn: rust, ruimte en oorspronkelijkheid. Een uitnodiging om verder te kijken dan de waan van de dag, verder dan alles wat we al kennen”, zo verklaart Van den Elshout (Den Haag, 1979) het ontstaan van zijn project in de zomer van 2011. 

KUNSTENAARSAVOND NEW HORIZONS – Bruno van den Elshout
Datum: donderdag 13 maart, 20.00 uur
Adres: SBK Dordrecht, Voorstraat 180, 3311 ES Dordrecht

De tentoonstelling is nog te zien tot en met 29 maart 2014.

Meer informatie: www.sbk.nl
Bruno van den Elshout, foto uit het New Horizon-project
Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later