Redactie

Laure van den Hout nieuwe hoofdredacteur / directeur Mister Motley

15 augustus 2022

Met veel plezier en trots stellen we Laure van den Hout voor als de nieuwe hoofdredacteur/directeur van Mister Motley, het platform dat kunst en leven aan elkaar knoopt. Met ingang van vandaag, 15 augustus 2022, zal Laure deze functie gaan vervullen.

 

Laure van den Hout (1986) studeerde Grafisch Ontwerpen aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), volgde een minor Metafysica aan de Universiteit Leiden en daarna de master Artistic Research aan de KABK en het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Met haar essay Wat is hier zonder gemis? won ze in 2014 de basisprijs van de Prijs voor de Jonge Kunstkritiek. In dit essay komt – aan de hand van de taal die de kunstkijker gebruikt om uitdrukking te geven aan wat deze ziet – naar voren hoe kijken naar kunst een persoonlijke ontmoeting is, waarbij de kijker (onbewust) een zelfportret schetst. In haar werkzaamheden heeft Laure zich toegelegd op het schrijven en denken over kunst, eindredactie en kunst- en cultuureducatie. De afgelopen jaren schreef zij onder meer een reeks artikelen over Tino Sehgal, teksten voor het Stedelijk Museum Amsterdam en het Dordrechts Museum, en was zij aan Het Nieuwe Instituut verbonden als educator en interim hoofd educatie. Met haar brede ervaring op het terrein van de beeldende kunst, als schrijver, eindredacteur, educator, programma- en beleidsmaker zien wij in Laure de uitgelezen persoon om de stijgende lijn in lezers en activiteiten komende jaren voort te zetten.

Behalve dat wij Laure heel veel succes wensen, willen we niet nalaten haar voorganger Lieneke Hulshof te bedanken voor de afgelopen jaren: het voorstellen van bijzondere thema’s; initiëren van samenwerkingen; schrijven van artikelen, interviews en ronkende subsidieaanvragen, en niet in het minst haar positieve en doelgerichte instelling. Een van haar recente wapenfeiten was het ontwikkelen van een prachtige nieuwe website om de dagelijkse stukken en het archief van Mister Motley nóg toegankelijker te maken voor onze lezers.

In een cultureel klimaat dat net als het leven zelf veranderlijk, grillig is, heeft Mister Motley een stevige stuurvrouw nodig. Met Laure van den Hout denken we die voor de komende jaren gevonden te hebben.

Namens het bestuur van Mister Motley,

 

Barbara Visser

Peter van der Es

Alexander Weiss

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later