Sytske van Koeveringe

Mannen met dozen – Afwijzingen

10 december 2015

Zes verhuisbedrijven heb ik gebeld, degene aan de telefoon handelt alleen via een systeem dat zij tijdens het bellen kunnen hanteren: invullen van gegevens, hoeveel dozen er verhuist moeten worden, het aantal zwaardere objecten, van welk adres de inboedel vervoert moet worden en natuurlijk de nieuwe woonplaats. Het liefst niet op zaterdag. 
Omdat zij niet buiten het systeem handelen, besluit ik direct naar een verhuisbedrijf te gaan. Het regent hard, wanneer ik aankom besef ik me dat ik niet gekleed ben voor de uitstraling van het pand. 
Voor een paar seconden overweeg ik terug te keren, maar ik weet dat ik mezelf een idioot ga vinden als ik thuis kom zonder resultaat. In mijn regenpak met een plastic tas van de goedkoopste supermarkt, wandel ik het enorme pand aan de gracht binnen. 
Een hal, hoge witte muren, ornamenten aan het plafond, een marmeren vloer, een groot bos bloemen op de balie en daarachter een receptionist. 
‘Goedemiddag zegt u het maar.’
‘Hier zijn zeker geen verhuizers,’ zeg ik in plaats van duidelijk mijn vraag te stellen. 
‘Verhuizers als in…’ De receptionist lacht gemaakt.
‘Mensen die verhuizen. Mannen met dozen.’ 
‘Mannen die huizen verhuizen?’ De receptioniste heeft een witte doorschijnende blouse aan, getekende wenkbrauwen en een gladde huid.  
‘Nee, geen huizen maar spullen.’
‘Ja precies, mannen die spullen naar een ander huis verhuizen.’ 
‘Ja, die ja,’ zeg ik. 
‘Die mannen zijn hier niet fysiek aanwezig nee.’
Afwachtend kijk ik haar aan. Er lopen mannen in goed aansluitende pakken rond, de voetstappen en de gesprekken die ze op gedempte toon voeren klinken hol, leeg. 
‘U zoekt dus een verhuisbedrijf om te kunnen verhuizen?’
‘Niet perse, ik zoek de verhuizers zelf.’
Dit keer kijkt zij mij afwachtend aan. Soms ben ik gesprekken voeren zat. Er is teveel keus aan woordgebruik. Hoe in één keer zeggen wat je wilt terwijl je weet dat er voor elk woord nog meer woorden bestaan? En dat door ieder individu totaal anders geïnterpreteerd kan worden? 
‘Ik ben bezig met een project, waar kan ik de verhuizers vinden?’
‘Via de website, alles staat gewoon op de website onder contact, het beste is dat je ze even belt.’ 
‘Dankjewel,’ zeg ik. En ben weer terug bij af. 

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

#mc_embed_signup{ font:14px Riposte, sans-serif; font-weight: 200; } #mc_embed_signup h2 { font-size: 3.6rem; font-weight: 500 } #mc_embed_signup .button { border-radius: 15px; background: #000;} #mc_embed_signup /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht
Email formaat
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email';fnames[1]='FNAME';ftypes[1]='text';fnames[2]='LNAME';ftypes[2]='text'; /* * Translated default messages for the $ validation plugin. * Locale: NL */ $.extend($.validator.messages, { required: "Dit is een verplicht veld.", remote: "Controleer dit veld.", email: "Vul hier een geldig e-mailadres in.", url: "Vul hier een geldige URL in.", date: "Vul hier een geldige datum in.", dateISO: "Vul hier een geldige datum in (ISO-formaat).", number: "Vul hier een geldig getal in.", digits: "Vul hier alleen getallen in.", creditcard: "Vul hier een geldig creditcardnummer in.", equalTo: "Vul hier dezelfde waarde in.", accept: "Vul hier een waarde in met een geldige extensie.", maxlength: $.validator.format("Vul hier maximaal {0} tekens in."), minlength: $.validator.format("Vul hier minimaal {0} tekens in."), rangelength: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1} tekens."), range: $.validator.format("Vul hier een waarde in van minimaal {0} en maximaal {1}."), max: $.validator.format("Vul hier een waarde in kleiner dan of gelijk aan {0}."), min: $.validator.format("Vul hier een waarde in groter dan of gelijk aan {0}.") });}(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later