Redactie

Max Schulze, HKU

9 juni 2016

In mijn schilderijen ga ik op zoek naar wat verf kan doen voor mijn narratief.
Hoe kan ik door middel van tekenen en schilderen twee verhalen samenbrengen?
Ik gebruik steeds vaker collagetechnieken als uitgangspunt in mijn schilderijen, die ik in mijn proces als het ware aantast, en soms opzettelijk ‘verpest’ door er weer overheen te ‘tekenen’. Hierdoor ontstaat er een luchtigheid en dynamiek in het werk die de ruimte geeft voor vragen.

Poëzie en literatuur spelen een belangrijke rol in mijn schilderijen.
Tijdens het schrijven van mijn afstudeerscriptie, een dichtbundel (met begeleidend essay) getiteld Dronken polsen, heb ik gezocht naar de oorsprong van mijn constante drang om te schrijven, en heb ik geprobeerd deze te contextualiseren. Hierop heb ik vervolgens in mijn geschilderde werk weer gereageerd: de serie waarmee ik afstudeer kan worden gezien als een ode aan de Amerikaanse dichter Sylvia Plath.
website
Young Artist, mister Motley is looking for you. Please send 2 images and a short text (nl/en) about your graduation work to info@mistermotley.nl

Advertenties

Ook adverteren op mistermotley.nl ? Stuur dan een mail naar advertenties@mistermotley.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

* verplicht

Meer Mister Motley?

Draag bij aan onze toekomstige verhalen en laat ons hedendaags kunst van haar sokkel stoten

Nu niet, maar wellicht later